
Aker Brygge. Foto: Espen Bratlie/ Visit Oslo

Slottet. En av de mest populære attraksjonene i Oslo, spesielt på sommerstid da det er visninger inne på Slottet. Foto: Giulio Bolognesi
I følge eksperter Dagsavisen har snakket med mener det brukes for lite penger til å markedsføre Oslo.
Turistsjef i Oslo, Tor Sannerud sier de bruker ca 11 millioner i år. I Stockholm og København bruker de fire-fem ganger så mye. I Danmark er den staten inne som en betydelig bidragsyter. Mens det hele er et samarbeid mellom dem og næringen. Staten spytter ingen penger inn i markedsføringen av Oslo. Ikke nok med det: Da den forrige regjeringen la frem reiselivsmeldingen for Norge, var Oslo knapt nevnt.
Hovedstaden, en innfallsport til resten av landet
-I Danmark har man forstått at hovedstaden har helt spesielt ansvar som innfallsport til hele landet. Danskene er overbevist om at det å satse på god markedsføring av København, gagner hele Danmark, sier Sannerud.
Reiselivsekspert Per-Erik Winther utredet for få år siden Oslo som turistby på oppdrag fra Oslo kommune.
-Arbeidet gjorde det naturlig å se på hva som skjer blant annet i Sverige og Danmark, som i motsetning til Norge har hatt en målrettet satsning. Det er åpenbart at Oslo ikke er med på den turistfesten mange andre storbyer opplever, sier han.
I tillegg er det ikke satt et eneste konkret mål i reiselivsplanen som bystyret i Oslo vedtok i 2003. Flere mener dette er en tabbe og planen er under revisjon. Oslo får også kritikk for å at viktige turistattraksjoner gjemmes bort på grunn av lokal dragkamp om hvor de skal ligge. Her er Munch-museet et eksempel.
Annonse: