Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Oslo slaktes som turistby

Hovedstaden er innadvendt, utilgjengelig og mangler selvtillit mener reiselivseksperter. I år kommer det 1,5 millioner turister til Oslo.

Del Oslo slaktes som turistby på facebook Skriv ut

Publisert 6.juli 2006. Sist endret 22.mai 2009.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Aker Brygge

Aker Brygge. Foto: Espen Bratlie/ Visit Oslo

Slottet

Slottet. En av de mest populære attraksjonene i Oslo, spesielt på sommerstid da det er visninger inne på Slottet. Foto: Giulio Bolognesi

I følge eksperter Dagsavisen har snakket med mener det brukes for lite penger til å markedsføre Oslo.

Turistsjef i Oslo, Tor Sannerud sier de bruker ca 11 millioner i år. I Stockholm og København bruker de fire-fem ganger så mye. I Danmark er den staten inne som en betydelig bidragsyter. Mens det hele er et samarbeid mellom dem og næringen. Staten spytter ingen penger inn i markedsføringen av Oslo. Ikke nok med det: Da den forrige regjeringen la frem reiselivsmeldingen for Norge, var Oslo knapt nevnt.

Hovedstaden, en innfallsport til resten av landet

-I Danmark har man forstått at hovedstaden har helt spesielt ansvar som innfallsport til hele landet. Danskene er overbevist om at det å satse på god markedsføring av København, gagner hele Danmark, sier Sannerud.

Reiselivsekspert Per-Erik Winther utredet for få år siden Oslo som turistby på oppdrag fra Oslo kommune.
-Arbeidet gjorde det naturlig å se på hva som skjer blant annet i Sverige og Danmark, som i motsetning til Norge har hatt en målrettet satsning. Det er åpenbart at Oslo ikke er med på den turistfesten mange andre storbyer opplever, sier han.

I tillegg er det ikke satt et eneste konkret mål i reiselivsplanen som bystyret i Oslo vedtok i 2003. Flere mener dette er en tabbe og planen er under revisjon. Oslo får også kritikk for å at viktige turistattraksjoner gjemmes bort på grunn av lokal dragkamp om hvor de skal ligge. Her er Munch-museet et eksempel.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK