Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Cuba, pura vida!

Med solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer, blir livets goder hyllet på Cuba. Strendene på nordkysten av Cuba konkurrerer blant verdens vakreste. En mix med litt fleksibilitet,en håndfull tålmodighet, og godt humør, er dette reisemålet et sted man fort blir hektet på. Du vil tatt ekstra godt imot hvis du prøver å snakke på spansk, så skaff deg en spanskparlør i forkant.

Del Cuba, pura vida! på facebook Skriv ut

Publisert 5.juli 2007. Sist endret 13.april 2009.

Cuba Fakta om Cuba

Offisielt navn: Republikken Cuba

Hovedstad: Havanna

Folketall: 11 346 670

Areal: 110 860 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (CUP)

Språk: Spansk

Retningsnummer: +53

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Akrotiri

Akrotiri.

Cayo Largo

Cayo Largo. Foto: Cuba.tc

Havana sentrum

Havana sentrum.

Trinidad

Trinidad.

Tittelen "Pura vida" betyr rent liv, og er et utrykk som blir ofte brukt av kubanerne.

Det er et eventyr å reise på egenhånd på Cuba, alle tidtabeller må betraktes som omtrentlige. Rutetabellene er omtrentlige. Bussene har aircondition og forutsetter faktisk at man tar med seg ekstra klær. Togene er ikke raske, men en trivelig måte å reise rundt på. Med bil får man sett alt, og utenom en og annen oksekjerre er man ganske så alene på veiene.

Om sommeren er det veldig varmt på Cuba. Om høsten regner det, og orkansesongen varer frem til og med oktober. Mellom desember og april er det høysesong for turisme.

Cuba er også festivalenes øy. Gitarfestivaler, teater-, film- og jazzfestivaler lokker besøkende året rundt. Det mest populære er selvsagt karnevalet, som blir arrangert i juli - en het og heftig fest som varer i to uker til ende.

Det er også duket for flotte naturopplevelser. Floraen her omfatter over 8.000 arter, blant annet orkideer. Også faunaen er rik, men med unntak av krokodillene i Zapata-elven og skorpioner har øya ingen farlige rovdyr, giftige insekter eller slanger.
I dyrehagen i Havana, Parque Zoologico Nacional, er det en stor zoo, med blant annet cuba-krokodiller, neshorn og flodhest som holdet til i et meget stort område og i sine vannhull. Det finnes også store kattedyr i bur, men dessverre så lider de nok litt av den latinamerikanske måten og ta vare på denne type dyr, med andre ord ikke helt bra. Er åpent fra onsdag til søndag hver uke fra klokken 9.00-15.30.

Reisen dit

Charter- og rutefly. Tar du rutefly fra Oslo til Havanna, må du mellomlande et eller flere steder.
Flere av de store reisebyråenen tilbyr pakketurer hit, så blir det for omstendelig for deg å dra på egenhånd, er en pakketur greit alternativ.

Reise rundt

Det går tog fra Havanna til Santiago de Cuba, og dette er en sjarmerende måte å reise på. Buss er det vanligste transportmiddelet på Cuba.

ValutaDen lokale valutaen heter pesos og centavos. Man opererer også med en type peso, altså konvertible pesos,som tilsvarer ca. 1 dollar. En peso tilsvarer dermed ca 6-7 kroner.

Severdigheter

Turistinformasjon finner du på www.cubatravel.cu.

Havanna - Den gamle bydelen med koloniale byggverk står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og har en forfallen sjarm.

Trinidad - Hele byen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her blir det ofte spilt opp med tradisjonell livemusikk om kvelden.

Vinales - Et av de vakreste naturområdene på Cuba, med åser og daler. Ligger 27 kilometer nord for Pinar del Río.

Gran Parque Nacional Sierra Maestra - Cubas høyeste fjell ligger i denne spektakulære nasjonalparken. Vandringer gjennom tåkeskogen.

Baracoa - Den eldste koloniale byen på Cuba, beliggende mellom to bukter og mye skog. Her råder det en avspent og trivelig atmosfære.

ShoppingSigarer - En kasse med de fineste merkene koster en fjerdedel av det den koster her hjemme. Cohiba, Romeo y Julieta og Montecristo er de mest kjente merkene.
Rom - Selges i ulike kvaliteter, ikke ulikt whiskyen her hjemme. Et av de mest kjente merkene er Havana Club.
CDer og kassetter - Musikken fra Cuba, salsa, son, rumba og cha-cha-cha er perfekte minner å ta med seg hjem.
Musikkinstrumenter - Man får kjøpt blant annet maracas og slagpinner.

Mat

Man spiser som regel best på såkalte paladares. Det er hjemme hos-restauranter. Da får man dessuten et innblikk i hvordan folk bor. Her koster en middag omtrent 100 kroner. Ifølge kubansk lov kan ikke hummer, biff eller reker serveres på disse private restaurantene, men mange gjør det likevel.

Congri - Blandet ris og bønner.
Arroz con frijoles - Ris servert med en separat skål med bønner og en suppelignende gryte.
Moros y Cristianos - (Muslimer og kristne). Ris og bønner servert sammen.
Stekte matbananer - Blir også kokt eller moset og har en nøttelignende smak.
Comida criolla - Kylling eller flesk med ris og bønner.
Pan con pasta - Brød og pasta.

Strender

Cayo Largo - En øy med gnistrende hvit sand, turkisfarget vann, et rikt undervannsliv og skipsvrak. En favoritt blant dykkere. Barnevennlig.

Maria la Gorda - Den beste dykkingen og snorklingen på Cuba, med urørte, hvite strender, naturstier og fugletitting. Barnevennlig.
Cayo coco - En populær øy blant turister, med ni kilometer snøhvit sandstrand. Barnevennlig.
Santa Lucia - 20 kilometer lang strand. Her er det bra svømming, snorkling og dykking. Barnevennlig.
Varadero - Et turistmål med en svært bred sandstrand og varmt vann. Barnevennlig.Vagabond, Lonely Planet-Cuba, www.cubatravel.cu,

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK