Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Malta

Valletta

Som et maleri fra maleriets tidligere dager, vakkert og gjennomført, ligger republikken Maltas hovedstad Valletta nydelig plassert ved Middelhavets bredder, og venter på at du skal ta del i dens gleder. De er det mange av!

Valletta. Pent: Valletta er vakker og spesiell. Det vil du merke du og. Foto: wikipedia
Del Valletta på facebook Skriv ut

Publisert 20.mars 2009. Sist endret 12.mai 2009.

Malta Fakta om Malta

Offisielt navn: Republikken Malta

Hovedstad: Valletta

Folketall: 402 000

Areal: 316 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (MTL)

Språk: Maltesisk og engelsk

Retningsnummer: +356

Annonse:

Valletta

Valletta. Kunst: Katedralen er velkjent og fyllt med kunstverk og visuelle minner for deg å ta del i. Foto: wikipedia

Valletta

Valletta. Postkort: Valletta er vakkert dandert på Maltas kyst, og minner litt om et typisk postkort. Foto: wikipedia

En by bygget av gentlemen, for gentlemen, er et av ordtakene som beskriver skjønne Valletta. Byen ble bygget av riddere av St. John, bedre kjent som Johanitterordenen, som i dag er bedre kjent som Malteserordenen, og er oppkalt etter denne ordenens Stormester, Jean Parisotte de la Valette.
Arbeidet begynte i 1566, og bare 15 år etter var byen og dens spennende innhold, som fort og katedral, et faktum. Byen er bygget som et festningsverk, og ligger på en halvøy. Byens plassering er mellom to viktige havner, Marsamxett og Grand Harbour, og er også den dag i dag maltas viktigste havneområde.
Det er en levende by, det økonomiske midtpunktet på øya, og et sted for nydelige dager og oppdagelsesferder.
Nesten rundt hvert eneste hjørne, dukker det opp symboler, statuer, byggverk og kunstverk som trekker deg tilbake i tid.
Arkitektonisk er byen preget av nyklassiske, moderne og barokk utførte bygninger.

Severdigheter


Noen av de fremste severdighetene er det nasjonale kunstmuseet, bymuren og Castille place, men helt på topp er Ridderkirken.
Et utsøkt kunstverk i seg selv i barokkstil. Innad er det også fylt med vakre kunstverk, som blant annet Caravaggio`s ”Beheading of st. John the baptist”.

Shopping

For de shoppehungrige kan man daglig få stilt sulten på markedet på Merchants street, hvor det er mulig å fylle opp bagasjekvoten med lokale suvenirer så vel som andre gleder.
På søndagene kan man også ta del i Valletta markedet, som er øyas største.

Transport


Flyplassen Luga ligger noen kilometer utenfor byen, og flere operatører tilbyr turer. Bruker du litt tid, kan du også finne gode tilbud!
Innad er det så å si et must at du bruker føttene!
Taxier har de også, og de kan stoppes på gaten. De har taksameter, men er ikke alltid de slår det på, så vær oppmerksom, og avtal pris på forhånd om de ikke setter det på.
Man har også mulighet til sightseeing med taxibåter, som kan være en fin måte å se området på.

Overnatting

Her har man litt for enhver. Hoteller og pensjonater i forskjellige standarder og priser står klare til å huse deg. Bruk litt tid på å finne ut hva du ønsker.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører