Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Portugal

Oura

Moderne Oura og gamle Albufeira har praktisk talt vokst sammen. Sentrene i de to landsbyene ligger ca. 30 minutters gange fra hverandre og langs veien og i området rundt dem begge ligger hotellanleggene tett. Hvis du reiser til Albufeira, er det godt mulig at du egentlig havner nærmere Oura i øst, hvilket ikke er så dumt. Oura er kjent for sin halvannen kilometer lange fornøyelsesgate, "The Strip", hvor stemningen er høy – og for sin gode strand som du kommer til ved å ta trappen ned fra byen.

Oura. Forfriskende: Havet er temperert og stranden behagelig i vakre Oura. Nyt dagene. Foto: istockphoto.com
Del Oura på facebook Skriv ut

Publisert 10.september 2001. Sist endret 11.april 2009.

Portugal Fakta om Portugal

Offisielt navn: Republikken Portugal

Hovedstad: Lisboa

Folketall: 10 566 212

Areal: 92 391 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +351

Annonse:

"The Strip" i Oura. Her er vi nederst på "The Strip", Ouras lange hovedgate som er proppfull av restauranter, barer, klubber og butikker. Dette er det livligste stedet i Albufeira-området, trolig på hele Algarve-kysten.

Club Praia da Oura

Club Praia da Oura. Et av de største hotellanleggene i Praia de Oura.

Praia da Oura

Praia da Oura.

Hotellene og strendene

Oura er Albufeiras "nye bydel", med moderne hotellanlegg og bra standard. Området er fremdeles i utvikling og det dukker tidvis opp nye hoteller og fasciliteter. Mens Albufeira får sin atmosfære fra gamlebyen, er fremstår Oura som et rendyrket turiststed uten historie, men med en viss "konstruert" sjarm. Det er slett ikke utrivelig og definitivt livlig.

For å komme til stranden, "Praia da Oura", må man ta trappen ned fra høyden der hvor The Strip ender. Her nytter det ikke med rullestol. Stranden er, som i Albufeira, bred, lang og god – og preget av spektakulære klipper. Det kan forekomme havstrømmer og fordi du har Atlanterhavet rett ut, er temperaturen noe lavere enn i Middelhavet. Selv midt på sommeren kan du også oppleve tåkebanker og litt småkjølige forhold i luften, men dette er unntaket, stort sett er det godt og varmt og trygt og greit fra april til oktober, med høysesong på midten og badetemperatur fra juni. 

Restauranter, uteliv og shopping

Tilbudet av butikker, restauranter, barer og klubber er egentlig vel så bra i Oura som i Albufeira sentrum. Langs "The Strip" ligger de tett i tett og hovedbeskjeftigelsen, særlig om kvelden, er utvilsomt å vandre opp og ned gaten i mylderet av turister for å se på livet og kanskje sette seg ned en stund før man tusler videre til neste bunkringssted eller vannhull. Øverst i gaten ligger sentrum, hvor det finnes supermarked, spesialbutikker, banker etc.

Hvis du er ute etter "seriøs shopping", kan du bli med på utflukt til markedet i Loule eller ta deg inn til regionhovedstaden Faro. Og selvsagt bør du prøve både strendene, turistsjappene og utelivet i selve Albufeira. 

Severdigheter og utflukter

Oura har ikke noen egne severdigheter av betydning. Men med leiebil (eller evt. buss) har du mange muligheter til å oppleve og se mye av det Algarve har å by på. Hva med en tur opp i Monchique-fjellene med sine mandel-, appelsin og olivenlunder og frisk luft mettet av eukalyptus? Med bil kan du også nå "verdens ende", Cabo Sao Vicente, Europas ytterpunkt mot sørvest. Her lå Henrik Sjøfarerens navigasjonsskole og det er lett å forstå at portugiserne fikk lyst til å oppdage hva som fantes bak horisonten. Mange av byene er verdt et besøk, f.eks. Faro, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kulturen er høyst tilstede i dem alle.

I området rundt Oura finner du for øvrig et par badeland og en kombinert dyrepark/marineland og badeland; Zoomarine. De har alle egne bussruter som henter og bringer. Prøv også å få satt av tid til en utflukt til Lisboa. Det tar noen timer å kjøre dit, men er verdt innsatsen. Charterselskapene tilbyr utflukter til Lisboa, og dessuten litt av hvert annet; f.eks. båtturer og kulturkvelder.

Om selve Oura blir litt for masete, finnes det trivelige småsteder langs kysten i begge retninger (f.eks. Baleeira, Gale og Falésia) som har gode strender og restauranter. 

Kort sagt - passer for hvem?

Oura er en fjortis'/ung tenårings drøm. Her går det an å rote seg skikkelig bort langs The Strip, samtidig som geografien er såpass oversiktlig at man ikke forsvinner helt. Eller man kan insistere på å dra inn til Albufeira med drosje, mens foreldrene sitter igjen på en kjedelig restaurant i Oura. I grunnen passer Oura for de fleste, forutsatt at du liker en del turistbråk.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører