Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Garachico

Garachico ligger dramatisk og billedskjønt til rett ved det brusende havet under høye, bratte skrenter på sørvestkysten av Tenerife.

Garachico. Fasinerende: Her får du mange minner for fremtiden. Et utsøkt, fasinerende og vakkert sted. Foto: istockphoto.com
Del Garachico på facebook Skriv ut

Publisert 25.november 2001. Sist endret 17.november 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Garachico

Garachico. Byen ligger dramatisk til under høye klipper på nordvest-kysten.

Garachicos strand

Garachicos strand. Garachicos "strand" består av klipper hvor bølgene spruter opp. Bading skjer helst i bassenget, som ligger ytterst på tuppen av byen.

Torget i Garachico

Torget i Garachico. Torget i Garachico er trivelig, med gamle bygninger og vakre laubærtrær – men ganske stille til tider ...

Torget i Garachico

Torget i Garachico. Rundt torget ligger to kirker, byens rådhus og et hotell i en gammel, ærverdig bygining. Garachico var en gang en av Tenerifes viktigste byer, før et lavautbrudd i 1706 tok deler av den.

En gang var dette øyas viktigste havn, grunnlagt av kjøpmenn fra Genova og et sentrum for sukkerproduksjon oh handel på øya. Men utover på 1600-tallet ble innbyggerne utsatt for epidemier, stormer og branner. Og storheten tok endelig slutt da byen ble delvis begravd av lava fra Teides utbrudd i 1706.

Dagens Garachico, som har knapt 6000 innbyggere, er dermed preget av bygningene som ble gjenreist på begynnelsen av 1700-tallet.

 

Hotellet

Garachico er ikke noe utpreget chartersted, bare Ving kan tilby reiser hit, og da til et eneste hotel: Hotel San Roque, som riktignok holder til i et renovert 1700-tallspalass og har individuelt møblerte rom signert kjente designere.

Hotellet har alle fasciliteter; svømmebasseng, tennisbane, badstu og massasje. Rommene har TV, video, CD-spiller og minibar. Prisen er da deretter; litt høyere enn vanlig i chartersammenheng.

 

Severdigheter

Garachico kan skilte med en liten, klumpete festning ved innseilingen til det som var havnen på 1500-tallet. Midt i byen, et par hundre meter bak sjølinjen, ligger hovedtorget: Plaza de Santo Domingo, med San Franscisco-kirken og Mudeo de Arte; et museum viet moderne kunst i en bygning som tidligere var et dominikanerkloster.

Hovedtorget er et trivelig, om enn ganske søvnig sted, med skyggefulle laubærtrær, benker og og en og annen kafe omgitt av gamle bygninger.

 

Sjølinjen

Det mest dominerende i byen er likevel den dramatiske sjølinjen; med taggete svart lavastein og bølger som spruter inn mellom steinene. Her er det ikke snakk om å bade i havet; slikt skjer i bassengene, som delvis er plassert helt ut mot sjøen.

Hovedveien gjennom byen følger sjølinjen og har en del trafikk, så promenaden er kanskje ikke fullt så trivelig som den kunne vært. Likefullt ligger det restauranter, hoteller og kafeer langsetter veien, gjerne med terrasser en etasje eller to opp med bred utsikt over havet. Noe natteliv å snakke om finnes ikke.

 

Passer for hvem?

Garachico er et sted som passer best for voksne mennesker uten barn som vil nyte stillheten i vakre omgivelser. Nå er byen et populært stoppested for alle sightseeingturene som går rundt øya, så helt stille er det likevel ikke.

Hvis man ikke skal føle seg aldeles isolert, er det trolig en god ide å leie bil et par dager og ta seg opp til Puerto de la Cruz (ca. 30 km), til vulkanen Teide (ca. 45 km.) og til badebyene på sørkysten.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører