Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

La Orotava

Oppover åsene bak Puerto de la Cruz, i Orotava-dalen ligger byen La Orotava, som Ving har satt på charterkartet ved å tilby ett hotell på stedet. Det er en nokså stor by med drøyt 30 000 innbyggere, som er kjent på øya for sine vakre bygninger i lokal stil med fine balkonger. Men mest av alt er det en allminnelig spansk småby med et travelt lite sentrum.

La Orotava. Fengende: La Orotava høres ut som en italiensk opera, men langt derifra. Bortsett fra innholdet da, for det skaper du selv. Foto: istockphoto.com
Del La Orotava på facebook Skriv ut

Publisert 16.november 2001. Sist endret 3.desember 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Puerto de la Cruz og La Orotava

Puerto de la Cruz og La Orotava. Kysten ved Puerto de la Cruz, som ses midt i bildet ved sjøen. Orotava-dalen går opp til høyre og byen La Orotava er den du ser i åsen bak Puerto de la Cruz.

Sentrum i La Orotava

Sentrum i La Orotava. Sentrum sett fra en annen kant, fremdeles med mye asfalt og biler som hovedinntrykk.

Sentrum i La Orotava

Sentrum i La Orotava. Bykjernen i La Orotava er dominert av de trafikerte veiene, busstasjonen og butikker som slett ikke er spesielt for turistene.

Nå ligger riktig nok La Orotava nydelig til med vid utsikt over havet og bukten med Puerto de la Cruz fem kilometer ut i syningen ved kysten. Men det er dermed også temmelig langt til sjøen og bademulighetene (Vings hotell har ikke basseng).

Byen ligger også temmelig bratt til i terrenget, hvilket gjør det en smule slitsomt å bevege seg rundt. Dessuten er trafikken i gatene betydelig. Skal du komme deg noe sted må du nesten ha leiebil, ellers blir det å sitte på balkongen og nyte utsikten og det blir jo litt ensformig i lengden.

Alternativt kan du jo begi deg ut i den gamle bydelen og titte på de pitoreske husene, eller vandre rundt og se på kanariernes dagligliv rundt bussstasjonen eller butikkene og slå deg ned i en restaurant fri for turister. For her er det 99% spanjoler.

 

Passer for hvem

La Orotava er altså for de som ikke vil tilbringe dagene med svensker, briter eller tyskere. Det er mest av alt en base for utflukter til andre steder og byer på Tenerife. Et sted hvor man lever blant canarier og kan sove, spise og drikke som i en hvilken som helst spansk by. Og er du først på jakt etter noe slikt, hvorfor da velge charter? Tenk ikke engang på å ta med barn hit.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører