Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Cuba

Varadero

Cubanske rytmer blandet med sol, sommer, sjø og sandstrand! Hva mer skal man si om Varadero, som også kalles Playa Azul, og som ligger lekkert plassert i den Cubanske skjærgården, rundt 150 kilometer øst for Havana. Bienvenido!

Varadero. Nytelse: Varadero på Cuba er idyllisk og full av nytelse. Legg deg under palmene, i sanden, og la deg rive med. Foto: istockphoto.com
Del Varadero på facebook Skriv ut

Publisert 12.desember 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Cuba Fakta om Cuba

Offisielt navn: Republikken Cuba

Hovedstad: Havanna

Folketall: 11 346 670

Areal: 110 860 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (CUP)

Språk: Spansk

Retningsnummer: +53

Annonse:

Varadero

Varadero. Yank Tank: Cuba er kjent for sine gamle amerikanere. Også i Varadero kan du få nærkontakt med de såkalte Yank Tankene. Foto: wikipedia

Varadero

Varadero. Paradis: Varadero er et turistparadis med forlokkende strender, blått hav og strandbarer for eksotiske dager. Foto:wikipedia

En halv million mennesker er en god indikasjon på at noe er riktig. Og det er omtrent den mengden mennesker som velger å legge sitt besøk til den Cubanske skjærgården igjen og igjen.
Varadero er Cubas største turiststed. Her finner du lange innbydende strender med hvite sandkorn, blått hav og vennlige mennesker på jakt etter det samme som deg. Nemlig nytelse!
Her kan du samle krefter mens du lar solen fylle deg opp med vitaminer, eller fylle deg opp med noe annet, fargerikt og dandert med pynteparasoller, på en av strandbarene.
Du kan ta deg en oppfriskende dukkert i det knallblå Atlanterhavet, mens du nyter synet av andre fornøyde mennesker leve sine liv i strandparadiset.

Al Capone

Den legendariske gangsteren var kjent for sin brutalitet og gode smak, og her kan du nyte en god middag som gjest i hans hus. Han bygget nemlig sitt sommerhus på den idylliske Varaderohalvøya, og i dag har boligen blitt gjort om til restaurant. Ta deg en tre retters og avslutt med en sigar så du kan suge i deg minnene fra en av verdens mest populære kriminelle.

Golf

Varadero er også stedet for å slå seg gjennom en historisk golfbane. Varadero golfklubb er en 18-hulls bane vakkert planlagt inn i det idylliske terrenget.
Her går du i millionæren Irenee Duponts fotspor, ettersom det var han som i sin tid kjøpte området og startet utviklingen. Da Castro kom til makten, ble området og eiendommen åpnet som restaurant, og i dag er det en golfbane for alle.

Delfin

Men er du mettet på god mat og strandliv, kan det være et tips å besøke delfinparken, hvor de lekne intelligente og vakre forvokste fiskene gjør de utroligste kunstner til glede for turister i alle aldre.
Ønsker du flere aktiviteter kan du hive deg på en av avgangene til de nærliggende øyene, med båt eller helikopter, og snorkle og dykke i fantastiske omgivelser.

Transport

Mange reiseselskaper har fått øynene opp for dette Cubanske paradiset og tilbyr reiser hit. Varadero flyplass ligger rundt ti kilometer utenfor området.

Overnatting

Hoteller i forskjellige klasser ligger vakkert plassert langs den gylne sandstranden, og mange av disse bør kunne dekke enhvers behov. Bruk tid på å sjekke lommebok og de forskjellige hotellene på forhånd.


domming