Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis De Forente Arabiske Emirater

Dubai

Dubai er både et land og en by, en evig byggeplass, med gull og glitter, 7 stjerners hotell og en ukjent men spennende fremtid. Dubai er et moderne epos, en oljenasjons eventyrlige visjon og et unikt sted i verden.

Dubai night. Dubai glitrer både i mørket og om dagen, og er et vakkert skue fra alle vinkler. Foto: wikipedia.org
Del Dubai på facebook Skriv ut

Publisert 21.april 2008. Sist endret 11.mai 2013.

De Forente Arabiske Emirater Fakta om De forente arabiske emirater

Offisielt navn: De forente arabiske emirater

Hovedstad: Abu Dhabi

Folketall: 2 563 212

Areal: 82 880 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: (AED)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +971

Annonse:

Høyest

Høyest. Verdens høyeste hotell, Burj Al Arab er et unikt skue. Det er også verdens eneste 7 stjerners hotell.

Jumereiah Palm Island

Jumereiah Palm Island. Palmen er utrolig nok menneskeskapt

Spennende

Spennende. Dubai er en spennende by både i nåtid og i fortid. Noe dette vakre vakttårnet vitner om.

Taxibåt

Taxibåt. Abras er en tradisjonell og effektiv fremkomstmåte. Det sies også at byen er spesielt vakker fra elva. Foto: KlausF (wikipedia.org)

Byen er i en stadig utvikling, på vei videre inn i fremtiden, på jakt etter det komplette, en helhet som skapes fra den tørre bakken og høyt opp mot himmelriket.

Ønsket er å skape de beste levevilkårene i verden, og bli et midtpunkt for handel og økonomi. De er på god vei. Det er i første rekke ekstreme byggeprosjekter og arkitektoniske underverk som; Burj Al Arab hotellet – verdens høyeste hotell, The World – menneskeskapt øyrike formet som et verdenskart, Burj Dubai – verdens høyeste frittstående byggverk som det enda ikke er bestemt den endelige høyden på.

De bygger under jorden, over jorden, på vannet og under vannet. De er litt som en sandkasse som aldri går tom for sand, og hvor alle verkene blir stående for fremtiden. De viser sin storhet, skaper oppmerksomhet og tar sin plass i verdenshistorien. Dubai satser hardt, og vil ha noe igjen for det. De har ikke råd til å bli glemt. Og det vil de antageligvis ikke bli heller.

Turister kommer i hopetall fra hele verden for å få med seg vårt århundrets Midas rike, en by med gull og glitter, rikdom og et yrende pulserende storbyliv. Her har du mye å velge i, fra flotte strender i varmt klima, treningsmuligheter på høyt nivå, sportsbegivenheter av stort kaliber, beduinmarkeder, ørkenopplevelser og eventyrlige shoppingmuligheter med skattefri shopping og verdens største shoppingfestival.

Severdigheter

Man skal ha ganske dårlig syn for å ikke gå rundt med slapp halvåpen munn og tallerkenrunde øyne, for det er nok av synsinntrykk og fordøye i denne byen. Foruten de allerede nevnte byggverkene, og flere ikke nevnte, er noen av mustene; Gullsouken – En gate full av gullbutikker i Deira området. Har du alltid lurt på hvordan Onkel Skrue føler seg, er dette rette stedet. Kryddersouken – en gate fylt av krydderbutikker med lukter og følelser som trekker deg inn i den arabiske atmosfæren i Sikkat al-Khali Street, rett ved Gullsouken. Dubai museum i byens eldste bygning som blant annet viser hvordan forholdene var før oljen ble oppdaget. Dubai Zoo – med flere hundre pattedyr som Arabisk ulv og hyener, og enda flere reptiler.

Transport

Dubai International Airport er Emiratenes største, og er noe helt for seg selv. Her er det utlodding av fancy biler som Mercedes eller Ferrari, men er du ikke så heldig å vinne på loddet til 1000 kroner, kan du leie deg en bil med sjåfør, ta en vanlig taxi eller buss. Mange av de store flyselskapene tar deg fra Norge til Dubai, og flere selskaper kommer etter. Norwegian startet blant annet opp rute høsten 2008. Innad i byen er spesielt en taxibåt tur på elven å anbefale.

Overnatting

Verdens eneste hotell med 7 stjerner er vel et sted de fleste har lyst til å tilbringe nettene, men for litt mer normale lommebøker, er Novotel World Trade Center, Le Meridien fairway eller Dubai Metropolitan Hotel verdt å se nærmere på.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører