Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Egypt

Hurghada

Dette egyptiske feriestedet har blitt et populært feriemål for mange nordmenn. I de siste årene har det blitt bygd opp et stort antall hotellkomplekser langs Rødehavskysten. Ønsker du en ferie med lange og flotte sandstrender, har du funnet riktig sted.

Hurghada. Hurghada tiltrekker seg dykkere fra hele verden pga sine fantastiske korallrev.
Del Hurghada på facebook Skriv ut

Publisert 12.desember 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Egypt Fakta om Egypt

Offisielt navn: Den arabiske republikken Egypt

Hovedstad: Kairo

Folketall: 77 505 756

Areal: 1 001 450 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (EGP)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +20

Annonse:

Dykkerkurs

Dykkerkurs. Har du mulighet og tid, er det mange dykkerkurs i Hurgada for deg som vil utforske det vakre dyrelivet under vannflaten. Foto: Sinaidivers.com

Laaange strender

Laaange strender. I Hurgada kan man finne strender som ikke er overfylte av solsenger og isboder. Foto: Virtualtourist.com

Morgentrim

Morgentrim. Hode, skulder, kne og tå, kne og tå.. Foto: Travellero.it

Omkranset av Rødehavskysten finner man denne badebyen. Med denne rammen kan du ha en ferie med kulturelle opplevelser, kombinert med dykking og avslapning i solen. Til tross for at det er store utbygginger å gang i Hurghada, er det likevel mulighet for å finne områder i byen som er upåvirket av denne utviklingen.

I byens nordlige bydel, Downtown , finner man basaren. Her finnes alt fra frukt, messingprodukter, krydder, kamelskinn, bomullsvarer, smykker og souvenirer. I Hurghada sentrum er det ikke spesilet mye å handle, så enten drar du til Downtown, eller Sekalla sentrum, hvor det finnes kjøpesenter og taxfreee-butikker.

Nattelivet

Hurghada har ikke det samme livlige nattelivet som feriestedene langs Middelhavet, men utvalget av restauranter, butikker, barer og diskotek er likevel stort. Stedet ligger også i nærheten av severdighetene fra det forhistoriske Egypt i Luxor og i Kongenes dal, og det går også fint an å gjøre utflukter til Kairo og Nilen fra Hurghada.

Serverdigheter

Luxor - Ligger fem timer fra Hurghada og har 4000 år gamle monumenter - et av verdens største friluftsmuseer.

Klostrene St Anton & St Paul - Isolerte koptiske klostre som er de eldste i Egypt. Hele den kristne klostervirksomheten har sin opprinnelse her.

Bir Shalatein - En liten landsby langs den administrative grensen mellom Egypt og Sudan. I dette området finner man noen av de beste dykkestedene i Rødehavet.

Strender

Når du først har kommet hit, er en fin strand noe av det man vil oppleve her. Da kan følgende strender anbefales.
Beach Albatross - Langgrunn strand med bra snorkling. Barnevennlig.

Arabia - Vakker beliggenhet og med grovkornet sand. Barnevennlig.

El Gouna - Et nybygget turistkompleks i smakfull stil, 20 kilometer nord for Hurghada. Inkluderer hoteller, flyplass, golfbane, shoppingsenter og amfiteater. Barnevennlig.

Kulturforskjeller

I Egypt praktiseres det en typisk arabisk/islamsk kultur, så det er store kulturelle forskjeller i forhold til her hjemme. Men dette vil bare bidra til en spennende og annerledes ferie. På grunn av at religionen står sterkt i deres levesett, så er det en del sentrale ting som du bør huske mens du er der. For eksempel blir det dårlig ansett å drikke alkohol utenfor hotellområdet.

En annen ting er bekledningen, og dette gjelder aller helst for kvinner. Å gå rundt toppløs, selv om det virker aldri så fristende, kan man oppleve uønsket oppmerksomhet. Lønnsnivået er også betydelig lavere enn mange andre feriemål, så husk på å alltid gi litt i tips på restauranter sjåfører og døråpnere. Så det er en god idè og ha litt småpenger i lommene.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører