Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Malaysia

Kota Kinabalu

En magisk blomst i vekst kan man kalle Kota Kinabalu, hovedstaden i Sabah provinsen i Malaysia. Magisk fordi den gir restitusjon i magiske omgivelser som tropisk regnskog, idylliske øyer, tiltrekkende barer og hodeskaller, blant annet.

Kota Kinabalu. Magisk: Kota Kinabalu er et spesielt og visuelt sted. Foto: wikipedia
Del Kota Kinabalu på facebook Skriv ut

Publisert 14.mars 2002. Sist endret 21.april 2009.

Malaysia Fakta om Malaysia

Offisielt navn: Malaysia

Hovedstad: Kuala Lumpur

Folketall: 27 122 000

Areal: 329 847 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: (MST)

Språk: Malayisk

Retningsnummer: +60

Annonse:

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu. Grønt: Kota Kinabalu er en storby, men også en grønn by. Foto: wikipedia

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu. Fargerikt: Kota Kinabalu er fargerik, levende og spennende. Foto: wikipedia

Navnet har byen fått fra det rundt 4000 meter høye fjellet Mount Kinabalu, som ligger noen kilometer utenfor sentrum. Og selv om fjellet har strekt seg skyhøyt gjennom århundrene, strekker også byen seg stadig høyere. Befolkningstallet ligger på rundt en halv million mennesker, og det kommer flere og flere.
Pulserende og levende som storbyer pleier å være, er også Kota Kinabalu, så som turist vil du ha nok å bruke dagene på, enten du trives med arkitektoniske oppdagelsesreiser, eksotisk natur, Zoologiske hager eller har et ønske om å suge til deg inntrykk gjennom observering fra nærliggende barer.
For de som liker mer aktivitet på feriene sine, og som ser på blåmerker som gode ferieminner er det også fint å vite at det er ypperlige muligheter for brettaktiviteter og mountain biking.

Miljø

Kota Kinabalu er en by med mange grønne lunger og parker som kan være behagelige å besøke. Det er også flere spennende og interessante opplevelser i områdene rundt sentrum.
Monsopiad Kulturelle landsby er en av de, og her får du et innblikk i det tradisjonelle livet til den etniske gruppen Kadazan. Landsbyen setter deg også inn i livet til den legendariske krigeren Monsopiad, som er kjent for å ha drept 42 mennesker som angrep landsbyen. Hodeskallene kan forøvrig nytes i landsbyens Hall of sculls.

Shopping

Det skorter heller ikke på shoppingmuligheter i denne malaysiske byen, og det er mange kjøpesentre spredt utover i byen, hvor du kan gå til anskaffelse av alt bra elektriske dupeditter til klesplagg av forskjellige slag. Mulighetene for å komme hjem med eksotiske og håndlagde suvenirer er også til stede. Det arrangeres en del markeder hvor det bugner i slike gleder.
Det er også en by hvor restauranter og matretter står i fokus. Det er en by med kulturelle påvirkninger fra Kina, Brunei, Filippinene og flere, og det har også satt spor i matlagingen, gjennom eksotiske retter som garantert vil trigge smakssansene.

Transport

Verden blir mindre og flere reiseoperatører tilbyr reiser til Kota Kinabalu. Det beste er å sjekke og planlegge en del på forhånd, ettersom prisene kan være litt ”stive”.
Innad i byen er det en god idè å bruke bena en del for å få med seg mer av det dagligdagse livet. Taxier er også en mulighet, men vær obs på at taxisjåførene er beryktet for å skru opp prisene for uvitende turister. Man kan også leie bil, som kan være bra for å komme seg til områdene som ligger utenfor sentrum.

Overnatting

Vandrehoteller, lavprishoteller, luksushoteller, for å nevne noe. Man har mange valgmuligheter, og det er best å bruke litt tid på utvelgelsen. Ofte kan man jo kjøpe pakketur, hvor byråene løser det problemet for deg.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører