Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Spania som reisemål

Spanjolenes gjestfrihet og det gode klimaet har tiltrukket feriegjester i årevis. Men Spania er langt mer enn overfylte Kanariøystrender og luksuriøse sommerhus på Costa del Sol. Spania er en kulturell skattekiste; flamenco, verdensberømte malere, storslått arkitektur, berømte forfattere, filmkunstnere, sport, tyrefekting og fiestaer! AltOmReiser.no har nå en stor oversikt og informasjon fra både regioner og reisemål i Spania.

Del Spania som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 23.juni 2005. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Bilder fra Spania

Bilder fra Spania.

Selv om nordmenn stadig søker mer reiser til mer fjerntliggende strøk, er Spania fortsatt et av de landene som fremdeles trekker til seg store mengder soltørste nordmenn. Spania ligger på toppen etterfulgt av Danmark, Sverige, Hellas, Frankrike og Storbritannia over flest besøkende hvert år.

Ifølge SSB, besøkte mer enn 460 000 norske turister Spania i 2003, og Spania er verdens nest mest besøkte turistland etter Frankrike.

For oss nordmenn er Kanariøyene det mest besøkte reisemålet. Balearene, med Mallorca som viktigste destinasjon, kommer deretter. På fastlandet er det områdene rundt Alicante bl.a. Benidorm og Malaga som er mest populære blant nordmenn. Barcelona og områdene rundt byen er de siste årene blitt en veldig populær og trendy storby å besøke. Over 15 000 nordmenn reiser hvert år hit.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK