Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Thailand

Bangkok

En pulserende by full av myter og mystikk, farlig vakker, farlig på flere måter, og særdeles unik. Thailands hovedstad Bangkok er en forlystelsesby på godt og vondt.

Bangkok. Pent: Bangkok er så mye. Vakker, spennende, kontrastfylt og levende. Det er en av verdens mest besøkte turistdestinasjoner, med rundt 15 millioner i året. Foto: istockphoto.com
Del Bangkok på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 10.august 2009.

Thailand Fakta om Thailand

Offisielt navn: Kongeriket Thailand

Hovedstad: Bangkok

Folketall: 64 233 000

Areal: 514 000 km²

Styreform: Militærjunta

Valuta: Thailandske baht (THB)

Valutakurs: 100 THB = 29.867 NOK

Språk: Thai

Retningsnummer: +66

Annonse:

Bangkok

Bangkok. Storby: Bangkok er en storby på godt og vondt. Bråkete, forurenset, men vakker og vennlig. Foto: wikipedia

Bangkok

Bangkok. Høyreist: Mye av bybildet preges av bygninger som strekker seg mot himmelen. Foto: wikipedia

Med rundt ti millioner innbyggere er det en pulserende og myldrende by som kommer til å ta pusten fra deg om du ikke har vært her før. Gatematlaging, forurensing, motorveier i etasjer, støy og varme utgjør inntrykkene i de forskjellige distriktene som sammen utgjør Bangkok by. En sammensetning som skaper både forvirring og glede.
Men mange lar seg sjarmere når de blir kjent med byen, og slipper da inn de mange gledene byen har å tilby, enten det er gjennom menneskelig vennlighet eller thailandsk kokekunst på sitt beste.
Noen av de mest utpregende og besøkte områdene er: China Town, Bangrak og Bang Lamphu, og de er verdt å få med seg visuelt når du er her.

Shopping

Bangkok er full av shoppemuligheter, enten du er ute etter ubrukelig krimskrams eller brukelige varer som klær og bøker.
Du får kjøpt det meste her nede, inkludert kattunger og tatoveringer, om du skulle ønske det.

Trafficing

Dessverre har Bangkok blitt et paradis for handel av mennesker. Flere av distriktene er viten kjent for sine red light districts, og det ingen hemmelighet av mennesker fra hele verden kommer hit for å tilfredsstille sine seksuelle lyster. En forkastelig og kvalmende del av samfunnet, utført av stusselige, uvitende mennesker, som det dessverre ikke ser ut til å bli noen stopper for.

Barnevennlig

Men Bangkok har heldigvis så mye mer å tilby, og har opplevelser for hele familien. For de minste kan et besøk i Dusit zoo eller Safari World, være en vinner.

Transport

Mange selskaper tilbyr reiser til Bangkok, og de har et velutviklet transporteringssystem til og fra flyplassen. Innad i byen er det skytrain, buss, taxi, tuktuk og egne ben, som gjelder.

Overnatting

Uttallige overnattingsmuligheter for alle lommebøker. Vær obs på at det kan være smart å bruke litt ekstra på å skaffe seg et hotell med litt standard som svømmebasseng og aircondition. Du kommer antageligvis til å trenge det i varmen. Finn også ut hva du ønsker å bo i nærheten av.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører