Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Portugal som reisemål

Oversikt over noen av de mest besøkte reisemålene i Portugal.

Del Portugal som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 10.september 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Portugal Fakta om Portugal

Offisielt navn: Republikken Portugal

Hovedstad: Lisboa

Folketall: 10 566 212

Areal: 92 391 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +351

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Bilder fra Portugal

Bilder fra Portugal.

Bilder fra Portugal (pt)

Bilder fra Portugal (pt). Portugal.

Lisboa
Lisboa, med ca. en million innbyggere, er Europas vestlige hovedstad og var engang den stolte hjembyen til mange av verdens mest berømte sjøfarere, som Vasco da Gama og Henrik sjøfareren. Imperiehovedstadens fordums storhet merker man godt fortsatt. Som i San Francisco kjører små, gule sporvogner opp og ned de bratte bakkene mellom byens sju høyder, tåken driver inn fra havet ti kilometer utenfor og 25 april-broen over Tejo-elven er en kopi av Golden Gate. Lisboa er, som San Francisco, både storslått, vakker – og sjarmerende rufsete.

Albufeira
Albufeira, med i underkant av 20 000 innbyggere, er Portugals feriested nummer en og har deremed rikelig med tilbud av alle slag – og tilsvarende mange turister. Gamlebyen er pitoresk (men fullstappet), de fargerike fiskebåtene på stranden gjør seg godt på bilder, den uendelig lange stranden er en opplevelse og nattelivet på "The Strip" bør tilfredsstille selv den villeste.

Alvor
Alvor ligger på østsiden av Lagos-bukten, som er en grunn lagune full av fugler, ved utløpet til fire elver. De lokale fiskerne og vadefuglene har til alle tider hatt felles interesse av å følge tidevannets strømninger og se om det skulle la seg gjøre å lure på land fisk eller skalldyr som måtte la seg fange. Fangsten havner gjerne på det lokale markedet og i restaurantene; tilberedt som nydelige retter.

Armação de Pêra
Armação de Pêra, en drøy mil vest for Albufeira, er et moderne turiststed med høye hotellblokker langs Algarves lengste sammenhengende strand. Hit reiser man først og fremst for å bli brun, ikke for å studere portugisisk kultur.

Monte Gordo
Monte Gordo ligger like ved grensen til Spania og er et moderne, meget rolig feriested, omgitt av jordbruksland, pinjeskog, oliven- og sitruslunder. Terrenget er flatere, vanntemperaturen høyere og havstrømmene svakere enn ellers på Algarvekysten, hvilket gjør bading til hovedattraksjonen. Ellers finnes ikke så mange severdigheter, men med bil kan du komme til f.eks. Sevilla og Gibraltar.

Oura
Moderne Oura og gamle Albufeira har praktisk talt vokst sammen. Sentrene i de to landsbyene ligger ca. 30 minutters gange fra hverandre og langs veien og i området rundt dem begge ligger hotellanleggene tett. Hvis du reiser til Albufeira, er det godt mulig at du egentlig havner nærmere Oura i øst, hvilket ikke er så dumt. Oura er kjent for sin halvannen kilometer lange fornøyelsesgate, "The Strip", hvor stemningen er høy – og for sin gode strand som du kommer til ved å ta trappen ned fra byen.

Praia da Falesia
Praia da Falesia er en svært rolig, syv kilometer lang strand noen kilometer øst for Albufeira, omtrent halvveis til Vilamoura. Vi snakker ikke egentlig om ett enkelt feriested, men om et område. Er du heldig/uheldig, kan du ende opp på et hotell som ligger ganske isolert og fredfullt til.

Praia da Rocha
Praia da Rocha er trolig et av Algarves mest fotograferte steder, med flotte sandstensklipper, grotter og en fin lang sandstrand. Dette er et "ekte" og ukomplisert feriested; livlig med masse turister og tilbud. Det var her turismen på Algarve startet, så langt tilbake som på 1930-tallet.

Vilamoura
Vilamoura er golfstedet fremfor noe i Portugal, med fem av landets beste baner hvorav to er 27-hulls (pr. 2001). Feriebyen er faktisk bygd opp spesielt for å betjene golfere og har i tillegg en av Portugals største marinaer for luksusbåter. Vilamoura er skapt av private utbyggere for å tilfredsstille de fleste behov en moderne turist måtte ha, og tilbyr dermed også tennis, hesteridning, bowling, seiling, go-kart, pistolskyting, styrketrening, dyphavsfiske og alle slags vannsportaktiviteter. Men glem "gamleby og trange smågater", Vilamoura har ikke noe slikt – her er det moderne og planmessig.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK