Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Kamari

Kamari er Santorinis badested nummer en og et rendyrket turiststed, bygd opp rundt det som tidligere var en sjarmerende liten fiskerlandsby. Sentrum for all aktivitet er den mer enn to kilometer lange, sorte og grovkornede lavastranden. Bak denne ligger restaurantene (20-25 stk.), butikkene og et tjuetalls barer og et par diskoteker på rekke og rad langs en vakker strandpromenade.

Kamari. Vidunderlig: Et sted for alle, eller alene. Kamari er vidunderlig uansett. Foto: istockphoto.com
Del Kamari på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Gamle Thira

Gamle Thira.

Kamari

Kamari.

Kamari-stranden

Kamari-stranden.

Kamari-stranden II

Kamari-stranden II.

Hotellene, som finnes i stort antall, er ganske lave, hvite sjarmerende bygninger med tilhørende hager og bassenger og er for en stor del familiedrevet. Kamari er ubetinget livlig; et paradis for charterturister som vil ha ... charterturisme. Stedet passer både for ungdommer og den litt mer kresne som stiller større krav til komfort.

Det er hyppige bussavganger til hovedstaden Thira med sin vakre beliggenhet og mange tilbud. Bussene kan være gode og fulle midtsommers. Det finnes også gode muligheter til å leie bil eller motorsykkel.

 

Oldtidsbyen Thira

"Gamle Thira" som ligger en knapp times spasertur opp i fjellet ved siden av dagens Kamari, var en viktig by i oldtiden. Den overtok rollen som Santorinis viktigste by etter at Akrotiri ble ødelagt i det store vulkanutbruddet omkring 1500 f.Kr. Gamle Thira ble grunnlagt av Spartanerne omkring år 915 f.Kr. og ble delvis utgravd av tyskere i 1895 og utover. Arbeidet er imidlertid ikke fullført.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører