Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Thira

Thira – eller Fira på gresk, er Santorinis hovedstad og et av verdens mest berømte og klassiske turiststeder. Byen ligger vakkert til helt oppe på kraterkanten med vidt utsyn over den blå lagunen og er dermed blant de mest spektakulære og vakre reisemålene som overhodet finnes.

Thira. Fantastisk: Gjør deg klar for lange dager med opplevelser på mange hold. Thira er vakker og fantastisk. Foto: istockphoto.com
Del Thira på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Bilder fra Thira

Bilder fra Thira. Ca. 15 bilder fra Thira tatt av den danske geologen Tom Pfeiffer. Han har også lagd et utmerket nettsted om øya, se peker til høyre! Kilde: http://www.geo.aau.dk/palstrat/tom/santorini_homepage/bilder/photo_gallery_fira.htm

På eselryggen opp skrenten til Thira

På eselryggen opp skrenten til Thira.

Santorini

Santorini.

I de trange smugene og bakgatene lokker eksklusive butikker med gull, elegante klær, tepper, keramikk, kunst og nips. Sjelden har vi sett bedre og mer spennende utvalg enn her, men prisene er ofte deretter. Thira er særlig kjent for sine gull- og smykkebutikker; hvilket henger sammen med at dette er et yndet reisemål for par med romantiske hensikter.

Travelt uteliv

Langs hele kraterkanten ligger restaurantene tett i tett; den ene med mer fantastisk utsikt enn den andre. Mange er eksklusive og med førsteklasses servering, men du finner også rimeligere – men fremdeles dyre – som har en mer nonsjalant og kanskje ikke helt "autentisk" turistmeny. Fastfood finnes i rikelige mengder på torget.

Barer, diskoteker og nattklubber finnes i stort antall, mange er gamle og godt innarbeidet og har tilsvarende god stemning.

Byen kan være svært folksom både dag og kveld, men trykket letter litt når alle dagsturistene har forlatt øya og dratt tilbake til sine badesteder eller cruiseskip. Stemningen er ytterligere noen hakk triveligere hvis du kommer hit på våren eller høsten, utenfor hovedsesongen.

Tur i lagunen

Fra byen oppe i høyden kan du ta taubanen ned til stranden langt der nede. Du kan også ta den berømte og mer stemningsfulle ruten overskrevs på et esel ned langs den svingete veien til den gamle havnen, Scala. Herfra går det båter ut til de andre øyene i lagunen: Nea Kammeni hvor vulkanens kjerne befinner seg og det fremdeles kommer varm damp opp fra bakken. På Palia Kammeni like finnes det varme kilder og du kan ta båten videre hele veien rundt, via bl.a. vakre Oia.

Severdigheter

Thira har også flere andre interessante severdigheter, f.eks. Megaron Gyzi-museet bak den katolske kirken øverst i byen. De viser malerier, skulpturer manuskripter, kart og ellers alt mulig annet tilknyttet Santorini og de andre øyene i Kykladene. I det arkeologiske museet like ved taubanen kan du se minoiske funn fra oldtidsbyene Akrotiri og gamle Thira samt hellenistiske og romerske skulpturer.

På Nomikos konferansesenter litt nord for sentrum har man de siste årene kunnet se spennende 3D-fotografier av fresker fra Akrotiri, som gir et innblikk i hvordan livet var på øya 1600 år f.Kr. Et besøk til øyas berømte vinmakeri, Buttari, kan også anbefales. Santorinis vulkanske jordsmonn har fremskaffet en vin som er anerkjent langt utenfor regionen selv.

Alle fasciliteter

Thira er en relativt stor turistby og har alle fasciliteter; postkontor, politi, sykehus, drosjer, bussstasjon, apotek, kino (også utendørs) osv.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører