Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Stalis/Malia

Stalis (som også kalles Stalida) og Malia er egentlig to byer, ca. 2 km fra hverandre, som i det siste har vokst sammen. Tilsammen har de ca. 11 000 fastboende innbyggere. Byene ligger på Kretas nordkyst ca. 35 km øst for Heraklion. I og utenfor Stalis og Malia finnes det en fire kilometer lang sandstrand, noen steder oppdelt i badeviker og atskilt av klipper. Her kan du ta ut energien med vann- og strandsport av alle slag – eller ta det ganske med ro. Langs stranden ligger det tavernaer og barer.

Del Stalis/Malia på facebook Skriv ut

Publisert 12.desember 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Malia

Malia.

Stalis

Stalis.

Tre kilometer øst for Malia, på den smale kystsletten nedenfor Lassithi platået, ligger et meget viktig minoisk funnsted som også bærer navnet Malia. Dette er et kongepalass og tilhørende by som stammer fra samme tid som Knossos og Festos og led samme skjebne på samme tid som disse (de ble utrydet av flombølgen fra vulkanutbruddet på Santorini omkring 1450 f.Kr.). Funnstedet ble først utgravet i 1915, og større utgravninger ble foretatt i 1922 av Den franske arkeologiskolen. Et besøk her er obligatorisk når du først er i området.

Fra Stalis og Malia finnes det gode bussforbindelser med Heraklion, Agios Nikolaos og Kreta for øvrig. Det er også en god ide å leie bil og og utforske det vestre Kretas mange severdigheter på egen hånd.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører