Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Portugal

Porto Santo

Porto Santo er den andre bebodde øyen i den portugisiske øygruppen Madeira i Nord-Atlanteren ikke så langt unna Kanariøyene og kysten av Afrika.

Porto Santo. Frydefullt: Ikke alltid skyfri himmel, men uansett blått hav så langt du ser. Porto Santo er frydefullt. Foto: istockphoto.com
Del Porto Santo på facebook Skriv ut

Publisert 6.september 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Portugal Fakta om Portugal

Offisielt navn: Republikken Portugal

Hovedstad: Lisboa

Folketall: 10 566 212

Areal: 92 391 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +351

Annonse:

Utsikt over stranden på Porto Santo

Utsikt over stranden på Porto Santo. Foto: wikipedia.org

Porto Santa ligger 50 km ligger nordøst for hovedstaden Funchal, og er overraskende ulik Madeira. Den mangler nesten vegetasjon. Sør på øyen finner du en 9 km lang strand med gylden, myk sand og temperaturen i vannet er 18-23 ºC gjennom hele året. Christopher Columbus ble både gift på øyen og bodde her i perioder, og huset hans er et museum man idag kan besøke. Muset har en permanent utstilling som viser hans liv og familiebåndene han hadde til Porto Santo.

Transport

En av Madeiras to flyplasser ligger i Vila Baleira på Porto Santa, og det finnes ferger både for biler og passasjerer mellom de to bebodde øyene.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører