Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kypros

Polis

VAKKER NATUR, LITE OG ROLIG. Polis er en liten naturperle helt nord og vest på Kypros; ganske uberørt av masseturismen. Heftig uteliv, severdigheter og kjempeutvalg av restauranter kan du glemme, men til gjengjeld får du en flott strand, gode muligheter for sport og friluftsliv og fredelige dager.

Del Polis på facebook Skriv ut

Publisert 12.desember 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Kypros Fakta om Kypros

Offisielt navn: Republikken Kypros

Hovedstad: Nikosia

Folketall: 788 457

Areal: 9 251 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk og tyrkisk

Retningsnummer: +357

Polis: Pekere

Annonse:

C&A: Bilder fra Polis (cy)

C&A: Bilder fra Polis (cy). Et lite knippe bilder fra Polis, servert av det lokale utleieselskapet C & A Tourist Apartments. Kilde: http://www.ca-touristapts.com/photo_gallery.htm

Havnen i Polis på Kypros

Havnen i Polis på Kypros. Foto: wikipedia.org

Hotellene i Polis, som gjerne ligger litt utenfor byens lille sentrum, er oftest av meget høy kvalitet, med gode restauranter, bar, ulike trimaktiviteter og selvfølgelig fine svømmebasseng. Her kan du sitte i fred og ro på terrassen og nyte din drink med vakker usikt og få bekymringer. Tar du deg inn til torget sentrum eller til havnen, finner du en liten ansamling barer og restauranter, gjerne med fisk på menyen.

Behagelig og aktivt

I Polis handler det om å leve behagelig, men også aktivt. Det er nærmest obligatorisk å ta en solid spasertur i naturreservatet på Akamas-neset. Dette er uberørt, vakker natur med fine turstier. Akamas er også tilholdsstedet til mer enn hundre fuglearter som enten trekker forbi eller overvintrer her. Og langs stranden kan man om sommeren oppdage skilpaddereder, som lokalbefolkningen prøver å beskytte etter beste evne.

Terrengsykling og motorsykkelturer rundt i området er også populært, selv om det ikke er stort å se annet enn den vakre kystlinjen. Vel, noen små kapeller og et bysantinsk kloster finnes. For øvrig finnes det rundt om på hotellene tilbud om tennis, bordtennis, basketball, volleyball, badstu, gym og yoga på plenen etc. Polis har også et eget dykkersenter som tilbyr kurs og leier ut utstyr, og det finnes et ridesenter.

Grunnlagt 1000 år f.Kr.

Selv om Polis er et lite sted, er det gammelt. Alt for 3000 år siden ble byen rik på grunn av koppergruvene litt lenger inn i landet. Dengang var Polis hovedsete i kongedømmet Marion.


domming