Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Egypt

Dahab

Sportslig aktivitet i skjønne omgivelser og varme, eller ingen aktivitet i skjønne omgivelser og varme. I Egyptiske Dahab har du mange muligheter! Også muligheten til å finne ekte gull i sanden, ifølge ryktene. Men også noen uønskede opplevelser kan forekomme.

Dahab. Opplevelser: Dahab er stedet for opplevelser av mange slag, enten de forekommer i vann, på land eller i ørkenen om du vil. Foto: istockphoto.com
Del Dahab på facebook Skriv ut

Publisert 20.mars 2009. Sist endret 11.mai 2013.

Egypt Fakta om Egypt

Offisielt navn: Den arabiske republikken Egypt

Hovedstad: Kairo

Folketall: 77 505 756

Areal: 1 001 450 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (EGP)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +20

Annonse:

Dahab

Dahab. Gull: Dahab er et behagelig på mange måter. Ryktene forteller også om gull. Foto: wikipedia

Dahab

Dahab. Karrig: Områdene rundt Dahab er karrige, men vakre på sin måte. Ørkenen fasinerer de fleste. Foto: wikipedia

Dahab ligger på sørøstkysten av Sinaihalvøya, i rødehavets Akaba bukt, i Egypt, og er opprinnelig en Beduinlandsby. Som så mange andre steder var det først backpackere som oppdaget denne perlen, og de senere årene har hoteller reist seg mot skyene, og vanlige turister inntatt stedet.
Sandstranden er en av hovedattraksjonene, med sin gylne sand. Ryktene forteller at det er gull i sanden, men om det stemmer, vites ikke, men den gylne sanden er uansett et sted for rikdom, i form av minner og d-vitaminer.

Opplevelser

Dahab er kjent som et vannsportparadis. Vindsurfing, dykking og snorkling er utbredt i området, og egner seg bra både for nybegynnere og mer trente. Spesielt undervannshulen Blue Hole er verdenskjent og et spektakulært syn for øyet! Vær forresten obs på at en del som selger suvenirer bruker koraller. Boikott for enhver pris den slags!
Fridykking er også utbredt her, og kan prøves. Men husk for all del å slipp taket.
I tillegg er området rundt Dahab ypperlig for safariturer av forskjellig lengde, og forskjellige fremkomstmidler som kamel og jeep.
Turer til Sinaifjellet er også et ypperlig gjøremål. Mange velger å se soloppgangen herfra, eller gjøre yoga, om det skulle friste.
Av de mer uønskede, men spennende opplevelsene som kan forekomme, er sandstormer. Området er kjent for disse, og det kan så absolutt være en ubehagelig opplevelse.

Mat

Ettersom turistindustrien har skutt fart, har mange gode restauranter poppet opp i området. Sjømaten er anerkjent og satt pris på, spesielt i turistområdet Masbet.
Man kan også oppleve en Beduin grillfest, i ørkenen, under stjernene. Noe som setter en ekstra piff på smaken.

Terror

Det må nevnes at Dahab og Sharm El- Sheik har vært utsatt for terror tidligere. Dessverre er det slik i denne verden at det er vanskelig å vite hvor eller når en terroraksjon igjen vil slå til. Turiststeder som rammes, skaper mye oppmerksomhet internasjonalt og nasjonalt, og kan se ut til å være en strategi som opprettholdes.

Transport

Den nærmeste internasjonale flyplassen ligger i Sharm El-Sheik, og mange hoteller opererer med henting på flyplassen.
Innad er det bra å bruke føttene, og skal du rundt i området kan transport som sykkel, hest, kamel, biler, ATV`er være gode alternativer.

Overnatting

Dahab har hatt en tilvekst av mange flotte hoteller og ferieleiligheter. Her kan du få luksus og mindre luksus. Noen hoteller er; Christina Beach hotel, Bedouin Lodge Hotel og Alf Leila Boutique Hotel. Prisene er ikke avskrekkende.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører