Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Paros: Naoussa

Fiskerlandsbyen Naoussa ligger i en vakker bukt nord på Paros og er øyas nest største by. Naoussa er roligere enn Parikia og er også enda vakrere, en av de aller mest pitoreske landsbyene i hele Egeerhavet! Her råder en atmosfære av en smule god "klasse". Sentrum i byen er fiskehavnen, omgitt av barer og tavernaer – hvor du kan innta et godt, tradisjonelt måltid med sjømat. Havnen er også åsted for det som er av natteliv. Byen har ca. 30 barer og to diskotek med gresk musikk.

Del Paros: Naoussa på facebook Skriv ut

Publisert 8.oktober 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Webshots: Bilder fra Naoussa

Webshots: Bilder fra Naoussa. Et tjuetalls meget gode bilder fra vakre Naoussa på Paros. Kilde: http://www.webshots.com/search/search.fcgi?words=Naoussa

Náoussa er en ganske fredelig liten by med trange, små gater, hvitkalkede hus, fiskeboder og fargerike båter. Havnen er i høyeste grad i bruk; om morgenen kommer fiskebåtene inn med nattens fangst, som senere på dagen inntas ved restaurantbordene. Prøv f.eks. grillet eller stuet blekksprut eller havreker som du dypper i taramosalata (en oransje eller av og til rosa saus/dip av fiskerogn)! Stedets lokale hvitvin, som er meget frisk om kanskje ikke så veldig stilfull, hører med.

Like utenfor Naoussa finner du fine, langgrunne strender: Kolimbithres på vestsiden av bukten, og Lageri på den andre siden, hvor også kan gjemme deg bort i din egen lille badebukt mellom sanddynene. Det går badebåter fra havnen for de som ønsker det, også til bl.a. Santa Maria-stranden helt ytterst i nordøst, hvor vindsurfing er tingen.

Naoussa har et lite folkemuseum og et bysantinsk museum.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører