Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Mexico

Cancun

Et verdenskjent turistparadis bygget på kjærlighet for penger og vakre strender. Cancun i Mexico er vakker, døsig, unik og ung. Her er det sol, strand og cervezas som gjelder, men ikke i like store mengder som før.

Cancun. Paradis: Cancun i Mexico er et ferieparadis velkjent over hele verden. Her er det bare å nyte. Foto: istockphoto.com
Del Cancun på facebook Skriv ut

Publisert 12.desember 2001. Sist endret 8.juni 2009.

Mexico Fakta om Mexico

Offisielt navn: De forente meksikanske stater

Hovedstad: Mexico by

Folketall: 104 907 991

Areal: 1 972 550 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Meksikanske peso (MXN)

Valutakurs: 100 MXN = 46.19 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +52

Annonse:

Cancun

Cancun. Livlig: Cancun tilbyr også et yrende uteliv for minnerike kvelder. Foto: wikipedia

Cancun

Cancun. Forførende: Cancun er forførende dag som natt, og gir garantert minner. Foto: wikipedia

I 1970 årene bestemte den Mexicanske regjering seg for å utvikle området til et turiststed, og gjorde nettopp dette i samarbeid med internasjonale investorer. Resultatet er det du ser i dag, sandstrender, turister, blått hav og hoteller.
Men det er også en by, og byen ligger på fastlandet. Det er det velkjente hotellområdet som ligger langs den idylliske lagunen på Yucatan halvøya, og som har blitt udødeliggjort i uttallige filmer om amerikansk ungdom på ville festeturer - lettkledde og våryre hele året.

Spring Break

Spesielt MTVs faste Spring Break innslag har ført Cancuns heftige rytmer og amerikansk ungdom ut i verden. Men nå er den unge byen i ferd med å vokse opp.
I stedet for å satse på ungdommer med ryggsekker som legger igjen penger i alkohol og junkfood, satses det nå på eldre turister, og gjerne familier.

Orkan

Det er orkanen Wilma som fikk til dette generasjonskifte. For etter dens herjinger i 2005, ønsket man å restaurere med mer luksus og mindre ungdom på billigbudsjett.
Men det er ikke helt slutt på ungdommelige feriegjester der, selv om tilstandene har blitt mindre lovløse.

Ruiner

Det er også mye annet å se i dette området, og et must er de unike Mayaruinene som er her.
Det er funnet over 200 funn fra Mayatiden, og en nærmere kikk på denne kulturen er lett å gjennomføre i området.
Et av verdens flotteste dykkesteder ligger også i området, nemlig korallrevene på øya Isla Cozumel.
En annen øy som også er verdt et besøk er Isla Mujeres, som består av tropisk regnskog og kultur fra tidligere tider.

Transport

Mange tilbyr pakketurer hit, og det kan være et bra alternativ. Ellers kan man følge ungdomskulturen og kjøre bil gjennom statene og ned. Et annet alternativ er å fly dit, Cancun Flyplass ligger noen kilometer utenfor området, men offentlig transport tar deg greit videre.
Innad i byen er taxi og buss gode alternativer. Man kan også leie bil for å bevege seg mer fritt i området på egen hånd.

Overnatting

Mye luksus, men også rimeligere alternativer. Det finnes hoteller i forskjellige pris og stjerneklasser, så man bør klare å finne noe som passer. Bruk tid på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører