Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis USA

Washington D.C.

Det Hvite hus, presidenter, politikk, maktkamper, men også mer! Washington DC er USAs hovedstad, og ble i sin tid håndplukket av President George Washington selv! Og er du her, kommer du ikke unna et annet viktig element i USAs historie, nemlig krig!

Washington DC. Memorial: Lincoln Memorial er et vakkert sted, hvor du finner den velkjent Abraham Lincoln statuen. Foto: wikipedia
Del Washington D.C. på facebook Skriv ut

Publisert 25.mai 2002. Sist endret 7.mai 2009.

USA Fakta om USA

Offisielt navn: Amerikas forente stater

Hovedstad: Washington, DC

Folketall: 301 932 147

Areal: 9 629 091 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Valutakurs: 1 USD = 9.1469 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +1

Annonse:

Washington DC

Washington DC. Hvitt Hus: Washington er kjent for mye, men aller best kjent for sitt hvite hus. Foto: wikipedia

Washington DC

Washington DC. Stort: Som i mange andre byer i USA føler man seg også her liten blant de store bygningene og monumentene som preger byen. Foto: wikipedia

Washington DC

Washington DC. Museer: Byen er et mekka for museums interesserte, og fri inngang er et pluss. Spennende arkitektur har de og. Foto: wikipedia

Det er ikke bare en politisk atmosfære som preger byen. Det er også et kulturelt og historisk midtpunkt i USA. Her florerer det av spennende museer for alle og enhver, og de har i tillegg fri inngang. Det er med andre ord ingen grunn til at du ikke skal oppdatere deg selv på viktige hendelser som har vært med å skape dette landet som vi alle kjenner, på godt eller vondt.
Byen er også kjent for sine mange monumenter, enten det er det udødeliggjorte statuen av Abe, Abraham Lincoln, som strekker seg flere titalls meter over bakkenivå, eller Washington monument, som er omkranset av stolte flagg.
Men man kommer jo ikke unna det største av dem alle, Det Hvite Hus.
Skal du derimot få deg en rundtur, bør du være en skikkelig morgenfugl, for køene er kjent for å inneholde mange mennesker.

Krig


Washington DC er også kjent for å huse mye smerte og sorg. Det er nemlig kjent for sine krigsmonumenter og krigs kirkegårder. Her finner du den svarte muren, som er et minne fra Vietnam krigen. Hele 58000 navn er risset inn i muren, som er en vel besøkt severdighet.
Men her ligger også Arlington Militære Kirkegård, som også den dag i dag stadig utvides av soldater som har mistet sitt liv i krigshandlinger rundt om i verden.

Shopping

Mulighetene for å bruke presidenter i form av dollars, er også stor her. Det er flust av kjøpesentre hvor du kan svi av president på president, og komme hjem med håndfaste, såvell som visuelle minner.
Potomac Mills Outlet Mall er et av de mest kjente, og er et enormt kjøpesenter som ligger litt på utsiden av sentrum.
Man finner også spennende butikker, restauranter og kafeer innad i byen.

Transport

Mange tilbydere av reiser hit, og er man litt fleksibel kan man ofte finne priser som er relativt rimelige.
Innad i Washington DC er det et utbredt metrosystem, bussystem og flust av taxier. Vandring er også et bra tips.

Overnatting

Mange valgmuligheter i forskjellige prisklasser og standarder. Her har du vandrehjem, hostels og hoteller, blant annet. Det er med andre ord mulig å besøke byen uten å blåse hele budsjettet, eller omvendt.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører