Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kina

Beijing

Den kinesiske hovedstaden Beijing bugner av inntrykk og opplevelser. Den himmelske freds plass, keiserpalasset, den kinesiske mur, Ming- gravene og den forbudte by, er bare en litt av det du opplever i byen som suger deg tom for deretter å fylle deg helt opp igjen, og hvor eldgamle kinesiske tradisjoner råder side om side med modernismens Kina.

Beijing. Birds Nest som ble bygget til Beijing OL 2008
Del Beijing på facebook Skriv ut

Publisert 14.november 2007. Sist endret 4.april 2009.

Kina Fakta om Kina

Offisielt navn: Folkerepublikken Kina

Hovedstad: Beijing

Folketall: 1 314 480 000

Areal: 9 572 419 km²

Styreform: Folkerepublikk

Valuta: Kinesiske yuan (CNY)

Valutakurs: 100 CNY = 127.96 NOK

Språk: Kinesisk

Retningsnummer: +86

Annonse:

Forbudt

Forbudt. Den forbudte by hvor Ming og Qing dynastiets keisere holdt til er et spesielt og unikt byggverk og en populær severdighet i Beijing. Foto: Allen Timothy Chang

Ruiner

Ruiner. Den eldgamle bymurens ruiner er synlig enkelte steder i Beijing.

Tian'anmen

Tian'anmen. En velkjent symbol på Folkerepublikken Kina, som gjør seg godt om dagen og natten. Foto: Robert McConnell

Den nordlige hovedstaden, som navnet opprinnelig betyr, har rundt 12-14 millioner innbyggere, hvorav omtrent åtte millioner bor i bykjernen, og som daglig er med på å skape den pulserende opplevelsen og inntrykkene som vil presse seg frem, tømme deg, for så å fylle deg helt opp igjen.Bejing er en legendarisk by, en by som er hyllet i sanger, filmer og fortellinger. Og som byr på så uendelig mye spennende.

I over 700 år, og gjennom fem forskjellige keiserdømmer, har byen vært hovedstad i den sagnomsuste landet, men historien strekker seg allerede 3000 år tilbake i tid. Klimaet er varmt sommerstid, og vinteren er kald og kort.

Det finnes herlige labyrinter av trange smug dandert av murhus, hvor små butikker og de lokale menneskene samspiller om det yrende livet. Beijing tilbyr også mange kulturelle gleder som teater, dukketeater og noen fantastiske akrobatikk oppvisninger, som får deg til å måpe, og som får skrale knær til å krible av ungdommelig lyst.

En annen meget spesiell, sær, estetisk snodig, men akk så briljant opplevelse er Himmeltempelparken. Her skaper kineserne sine lange liv gjennom fysisk fostring som Taiji – kan minne om Kung Fu uten motstand og i sakte bevegelse, tremassasje – gni ryggen mot en trestamme, orangutangfakter – henge i tregreiner, samuraiøving – sverdfekting i sakte bevegelse, og er absolutt et sted å utvide sin horisont og oppleve.

Shopping

Shopping i Beijing er en unik opplevelse med et varesortiment så stort at du vil ha et svare strev med å bestemme deg. Både på gaten eller i et av de mange kjøpesentrene finner du alt du kan ønske deg av klær, kunst, håndverks arbeid og hva det skulle være, til en billig pris. Her er det også mulig å gå på skattejakt i enorme markeder, og kofferten(e) er garantert å bli fylt opp. legg av tid til å få lukket glidelåsen ordentlig før avreise.

Mat

Det er lett å oppdrive spisesteder og restauranter, og mange retter bør smakes og nytes når man er her. Peking and, står selvskrevet på listen, men også Mongolian hotpot, som er en form for fondy, bør prøves. Men en ting som kan sjokkere mange, er at kinamaten hjemmefra ikke likner på det de serverer her. Her er de ekte rettene, urørt av vestlig innflytelse.Beijing er en smak av det ekte Kina.

Transport

Beijing nås best med fly, og det blir stadig flere flyselskaper som tilbyr reiser til byen som for øvrig skal huse OL i 2008. Flyplassen, Beijing Capital International Airport, ligger omtrent 20 km utenfor bysentrum, og hvis trafikken er god, transporteres man inn til byen på omtrent 40 minutter med buss.

Man kan også nå byen med tog fra andre områder i Kina eller Asia.Beijing beboere er store sykkelentusiaster, noe du garantert vil oppleve, men som turist kan det være tryggere å forflytte seg med hjelp av buss, taxi eller metroen.

Overnatting

Byen innehar mange overnattingssteder, og det utvikles stadig flere. Noen hoteller er Crowne Plaza hotel – et firestjerners i shoppingdistriktet kun et kvarters gange unna den forbudte by, Bamboo Garden Hotel – i klassisk kinesisk hagestil og Exhibition Centre Hotel.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører