Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Island

Reykjavik

Hovedstaden på Island kan du nyte et hett pulserende natteliv, shopping i sjarmerende smågater og ikke minst oppleve urørt natur og ta deg en dukkert i de varme naturlige kildene.

Reykjavik. Sentrum av Reykjavik, Island.
Del Reykjavik på facebook Skriv ut

Publisert 17.januar 2006. Sist endret 11.mai 2013.

Island Fakta om Island

Offisielt navn: Republikken Island

Hovedstad: Reykjavik

Folketall: 309 699

Areal: 103 000 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Islandske kroner (ISK)

Valutakurs: 100 ISK = 7.37 NOK

Språk: Islandsk

Retningsnummer: +354

Annonse:

Den blå lagune

Den blå lagune.

Eksotisk:

Eksotisk:. En geysir slik som dette er det mange forventer å oppleve på en reise til Island. Foto: Fosshotel.is

Reykjavik sentrum

Reykjavik sentrum.

Spesiell natur:

Spesiell natur:. Den fantastiske naturen på Island er grunn nok i seg selv til å dra dit.

Severdigheter:

I Reykjavik er det muligheter for mange ulike typer aktiviteter. Det er opplegg for spennende dagsturer, uteliv, golf, sportsaktiviteter, sykkelutleie, og selvsagt den Blå Lagunen, som er en meget populær attraksjon å besøke.

Den Blå Lagunen
Noen minutter fra Leifur Eiriksson internasjonale flyplass i Keflavik, ligger denne populære varme kilden. Her er det bygget ut et stort spa-område i det røffe lava-landskapet.

Reykjavik Park og Zoo
Reiser man med barn på en tur til Reykjavik, er dette et sted som bør besøkes. Her er det over 150 dyr og 19 ulike arter, inkludert husdyr som geiter, sau og hester med mer. Av villdyr finner man blant annet rev, sel, mink og reinsdyr. Det er også et stort akvarium, vitenskapsavdeling, og selvsagt restaurant. Parken er åpent 10-18 fra 15.mai til 21.august, og 10-17 22.august til 14.mai. 50 kroner for voksne, og 40 kroner for barn.

Nasjonalmuseet på Island
Dette museet ble åpnet i 1863, og inntil da var Island sine kunstskatter oppbevart i Danmark. I dag finner du kunstverk som utrykker Island sin kulturhistorie, helt fra de første bosetningene til i dag. Museet har også arkeologisk avdeling, og en stor samling av fotografier og trykk, bibliotek og informasjonsavdeling, butikk og kafé.

Uteaktiviteter er veldig populært på Island, og for den aktive, er det mange spennende tilbud. Det er muligheter for å spille golf, leie av sykler og snøscooter, hesteridning, og et stort utvalg i merkede løyper rundt Reykjavik.

Det lureste er å skaffe seg et turistkort. Dem får du kjøpt på turistkontoret, på de fleste hoteller, kunstmuseet, busstasjonen, og på rådhuset. Du kan kjøpe kort som vare i 24, 48 eller 72 timer, og det gir deg gratis inngang til et stort utvalg museum, gratis buss i hele Reykjavik, og gratis inngang til alle svømmehallene i byen. Med kortet følger også en nyttig brosjyre med kontaktinformasjon, åpningstider og priser til ulike aktiviteter med mer.

Mat og drikke
Unn deg et besøk på de mange kaffebarene. Islendingene kan lage kaffe, og kaffebarene holder gjennomgående en svært høy standard. Den aller beste kaffen kan nytes hos Kaffitar, som finnes både midt i sentrum og i nasjonalmuseet - i tillegg til kjøpesentrene og på flyplassen. Te og kaffi og Svarta kaffid - begge i hovedgata Laugavegur - er to andre gode alternativer. Det samme er Sufistinn, som ligger i en bokhandel i Laugavegur.

Restauranter:

Lækjarbrekka, Bankastræti 2, Tlf 354 551 4430
Sjavarkjallarinn, Adalstræti 2, Tlf. 354 5111212
Apotek Bar Grill, Austurstræti 16, Tlf. 354 5757 900


Overnatting:

Hotel Reykjavik Centrum , tre eldre bygninger, den eldste delen fra 1764, som nylig er blitt ombygd til et hotell med 89 rom. Dobbeltrom fra ca. 1200 kroner.

Hotel 101 Reykjavik , Islands kanskje mest kjente hotell. Interiøret gjennomført minimalistisk i svart/hvitt. Dobbeltrom fra ca. 2500 kroner.

Gistihusid Isafold , i den eldste delen av Reykjavik. Ett av mange gjestehus som kan være et billigere og like godt alternativ som hotellene. Dobbeltrom fra ca. 800 kroner.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører