Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Madrid

Et eldorado for nysgjerrige sjeler, en følelsesmessig forvirrende hovedstad som presser deg inn i et intensivt jag. Madrid er Spanias arv - og fremtid. Madrid blir aldri glemt.

Madrid. Sentrum av Madrid, Spania.
Del Madrid på facebook Skriv ut

Publisert 3.oktober 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Madrid: Pekere

Annonse:

Madrid er en storby

Madrid er en storby. Enkelte av bygningene er enorme, både i vakkerhet og størrelse. Foto: Gizo Bahrami

Møteplass i Madrid

Møteplass i Madrid. Et av Madrid innbyggernes møteplass er ved symbolet; El oso y el Madroño. Foto: Jorge Salido

Metropolis

Metropolis. Madrid er en metropol utenom det vanlige, og Metropolis bygningen hører selvfølgelig hjemme. Foto: Gizo Bahrami

Shopping i Madrid

Shopping i Madrid. Madrid er et eldorado for handleglade, og butikkene ligger tett i tett langs gatene. Foto: Gizo Bahrami

Univers

Univers. Madrid er som et eget univers med fantastisk liv og nydelig arkitektur, som Universidad de Alcala.

Spanias hovedstad preges av kunst og kultur, tapas, rytmer og liv. Med rundt fire millioner innbyggere er det en storby, men med lokal sjarm. Madrid ligger omtrent midt i Spania, ved elva Manzanares, og blir regnet som et viktig sted for handel og kultur.

Det mangler ikke på ting å gjøre i den spanske hovedstaden, det finnes utallige kafeer, restauranter, utesteder, butikker for shopping i alle prisklasser, og hundrevis av arkitektur perler som middelalderske kirkebygg og klostre. Her finner man det Kongelige slottet Palacio Real, et fantastisk visuelt syn i italiensk barokkstil, med dekorasjoner over både vegger og tak.

Det er også her det velkjente Prado museet ligger, og i denne byen Picasso studerte med nettopp mesterne i Prado. Madrids pulserende rytmer gir også stivbente nordmenn latinsk blod i årene, og mang en nordmann har våknet med minner om seg selv som en flamencodansende herlighet etter å ha observert hvordan det gjøres på en av byens mange Flamencobarer.

Mange av de utallige utestedene slipper forøvrig ikke taket før morgensolen igjen lyser deg inn til en ny dag med serranoskinke, manchegoost og riojavin, som alle dager i Madrid bør inneholde, hvis man ikke velger å fortsette på morgenklubbene som åpnes rundt klokken syv.

Tyrefekting er en stor sport i Spania, anerkjent som deres historiske nasjonalsport av mange, og Madrid er preget av hundrevis av tyrefektingsarenaer, som Plaza de Torres Monumental de las Ventas, verdens største tyrefektings arena, der man kan oppleve dette kontroversielle drapsritualet.

Puerta del Sol er navnet på byens legendariske torg – et midtpunkt i byen, et samlested for folket, og et senter for å samle seg litt før man går i gang på Madrids eminente shoppingstrøk, Grand Via. Bydelen La Latina som ligger på sørvest siden av byen, anbefales også på det sterkeste, og sjarmerer deg med sine trange gater, litt nedslitte bygninger og gode matretter. Her er det også et unikt marked hver søndag, hvor man kan få tak i de utroligste ting. La Latina er et sted der turister møter lokalbefolkningen, og et sted for å drømme seg tilbake til Madrids fordums tid.

Flere severdigheter

Det kryr av minnerike severdigheter, og i tillegg til de allerede nevnte, er det verdt å få med seg blant annet Catedral de la Almudena – en neoklassisk arkitekturperle som ligger ved Plaza de la Armeria. Retiroparken , Parque del Retiro, er med en kunstig innsjø, fontener og statuer et imponerende syn, og Madrids mest kjente park. Jordbærtoget er et utkled tog som går strekningen mellom Madrid og Aranjuez i senvår og sommer perioden. For de som liker sport, og da spesielt fotball, eller bare vakre byggverk, er Santiago Bernabeu stadion, hjemmebanen til Real Madrid, et opplagt besøksobjekt.

Transport

Det tar ikke mer enn rundt 3-4 timer å fly fra Oslo til flyplassen Madrid Baraja Airport som ligger omtrent 12 kilometer på utsiden av sentrum. Derfra er det enkelt å komme seg videre med Buss, tog eller taxi. Madrid har en av verdens største Metroer, og det anbefales å bruke dette nettverket for å forflytte seg rundt. Turistbusser anbefales også, siden man da får en guidet tur til byens mange erverdige severdigheter.

Overnatting

Som den storbyen Madrid er, finnes det nok av hoteller og overnattingssteder. Prisklassene og standarden varierer, og det anbefales å bruke litt tid på å finne ut hvilken standard man ønsker, til hvilken pris. The Wellington Hotel og Hotel Urban er kjent for sin arkitektur og historie. Prisnivået er høyt, siden stjernene er mange, men det går an å finne rimeligere alternativer som Hotel San Lorenzo i bydelen Chueca. Madrid har også mange rimelige gjestehus, og det finnes vandrehjem.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører