Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Venezia

Venezia er først og fremst en tur tilbake til fortiden. Det kjennes virkelig magisk og følelsen av å komme til en annen tidsone når man sitter i gondolene gjennom vannkanalene, er absolutt tilstede.

Venezia. En av Venezias mange gondoler i en av mange kanaler.
Del Venezia på facebook Skriv ut

Publisert 16.februar 2005. Sist endret 11.mai 2013.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Annonse:

Grand Kanal i Venezia

Grand Kanal i Venezia. Slik ser Grand kanal ut om sommeren. Foto: wikipedia.org

Markusplassen i Venezia

Markusplassen i Venezia. Foto: wikipedia.org

Venezia

Venezia. Velkjente gondoler i en av Venezias kanaler. Foto: wikipedia.org

Vinter i Venezia

Vinter i Venezia. Grand kanal om vinteren. Foto: wikipedia.org

AltOmReiser.no har vært i Venezia på vinterstid, og det er en veldig fin tid å dra på. Man unngår de store mengdene med turister som kommer i hopetall hver sommer. På årsbasis kommer det ca. 11 millioner turister til den bilfrie byen som kun har 70.000 innbyggere.

Gjennomsnittsalderen på den som bor på øyene er nå på 50 år. Hele Venzia by har tilsammen ca 272.000 innbyggere. Grunnen til at det er så få innbyggere på konstruerte øyene er fordi den har mer et sted for turisme enn noe annet. Dem som bor der nå er for det meste del eldre mennesker, og rike amerikanere som eier en leilighet som de kun bruker et par uker på sommeren. Man kan se hvilke steder som er bebodd eller ei ved at sprossene på vinduene er lukket. De som jobber ute på de 117 små øyene, bor for det meste på fastlandet og er pendlere. Med andre ord er det ganske stille i Venzia på kveldstid, og det er ikke stedet å reise hvis man er ute etter Europas hippe nattklubber.

En reise til Venezia er på mange måter et yndet sted for dem som har lyst på en romantisk helg med sin kjære. Med de flotte omgivelsene er det ikke vanskelig å komme i den rette stemningen. Det er et veldig godt og bredt kulturtilbud, og her kan de fleste finne noe som faller i smak. Selv om det å ta seg en tur i gondolene er vel så bra. Det er tre turistkontorer å øyene som står klare for å gi deg en oversikt over alle tilbud og priser.

Duenes hjemsted

Et sted som bør oppleves er Markusplassen som er omsluttet av vakre Bacilica di San Marco. Den nesten sceniske settingen er et flott syn og kan ta pusten fra alle og enhver. Det er mange små restauranter plassert rundt plassen, og det er et must å ta et glass vin og nyte utsikten. Mat og drikke er dyrt Markusplassen, så det kan være lurt å en tur i en av de utallige smågatene for et måltid. Ellers må det nevnes at duer er meget godt representert på den Markusplassen, så pass på hvor du setter beina.

Andre steder som du kan oppleve er Galleria dell'Accademia som viser utviklingen i venetiansk kunst. Ønsker du å oppleve moderne kunst er Collezione Peggy Guggenheim stedet for deg med kunstere som Bacon til Pollock.

Palazzo Ducale er høyt på listen til mange over ting man må oppleve i Venezia. Bygningen, med sin nesten bisarre arkitektur, var tilholdstedet for den regjerende makt i Venezia i hundervis av år. Attraksjonen r meget populær blant turistene.

Gucci og Versace

venezia har mange flotte butikker og mange av meget eksklusiv karakter. Du får kjøpt siste nytt fra både Gucci og Versace, blant andre. De er ganske stive i masken de som jobber i butikkene, så ikke forvent kjempeservice med en gang.

Årlig karneval

10 dager før askeonsdag (dagen før skjærtorsdag) avholdes det et fabelaktig karneval i byen. Har man muligheten til å dra dit da, bør du gripe sjansen. Masker og kostymer som man bruker under karnevalet, får man kjøpt året rundt. Er du heldig, kan du også få laget en maske med avtrykk fra ditt egen ansikt.

Dyrt

Husk på at Venezia er det dyreste stedet både til å spise og overnatte. Padova,Vincenza og Verona er byer som kun er kort tid unna med tog, og betraktelig billigere å bo, Togforbindelsen til og fra Venezia er god. Så hold oppe muligheten til å bo i en annen by hvis du vil spare penger. De tre nevnte byene tilbyr også meget spennende opplevelser og shoppingmuligheter for enhver smak.

Venzia er ikke det beste stedet å reise hvis det er barn med i følget, da en bruker beina veldig mye på en slik tur. Det er dessuten ganske kronglete å med barnevogn med tanke på alle broene, trappene, og ikke minst faren for å falle ut i vannet.

Ikke glem gode sko. Veiene er laget av stein, så det er hardt underlag og man kjenner det godt i bena etter en hel dag med sightseeing.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører