Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Thailand som reisemål

Thailand er den orientalske drømmen. Fargerikt dekorerte templer, elefanter som trekker tømmer fra urskogen, bungalower på påler ved kritthvite strender, et av verdens beste og mest krydderrike kjøkken, den kaotiske hovedstaden Bangkok, spennende historiske severdigheter, apekatter som høster kokosnøtter, en smilende befolkning . Det er ikke uten grunn at Thailand er i ferd med å bli et av nordmenns viktigste reisemål. Få land kan by på så mange severdigheter og slik variasjon. Alle vil finne sitt eget lille paradis her enten man reiser med barn, vennegjengen, alene eller som par.

A spectacular sunset in Bangkok, showing the skytrain and modern skyline, taken from the corner of Thanon Silom. Fantastisk solnedgang i Bangkok som viser skytrain og moderne bygninger. Foto: Wikipedia.org
Del Thailand som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 25.juli 2005. Sist endret 10.august 2009.

Thailand Fakta om Thailand

Offisielt navn: Kongeriket Thailand

Hovedstad: Bangkok

Folketall: 64 233 000

Areal: 514 000 km²

Styreform: Militærjunta

Valuta: Thailandske baht (THB)

Valutakurs: 100 THB = 29.867 NOK

Språk: Thai

Retningsnummer: +66

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Grand Palace i Bangkok.

Grand Palace i Bangkok.. Her finner du over 100 bygninger som tidligere huset de kongelige. Populær attraksjon, og masser av flotte fotomotiv. Foto: Camilla Einarsen

Lycos: Bilder fra Thailand

Lycos: Bilder fra Thailand. Et søk i Lycos etter bilder fra Thailand.

Sulten?

Sulten?. Mange restauranter og hoteller tilbyr mat på stranden. Foto:Camilla Einarsen

Geografi og befolkning

Thailand ligger i hjertet av Sørøstasia, med grenser til Burma, Laos, Kambodsja og Malaysia. Landet har et areal på 514 000 km2 og er delt i fire hovedregioner: Fjellandskapet i nord, den fruktbare sentrale delen, nordøstplatået og den sørlige delen som består av vakre tropiske øyer og strender. I thailand er det ca. 70 millioner innbyggere,, og det økes med nesten 1 million mennesker. Vi prøvde å finne ut hvor mange som innbyggere det var i Bangkok, men det var det får som visste, men de fleste tippen rundt 15-17 millioner.

Tidsonene

Thailand ligger 6 timer foran oss på vinterstid, og 5 timer foran på sommerstid. Det kjennes veldig rart å skru klokken så mange timer frem, men med litt hvile, og prøve så fort en kan å følge den tiden man er i, så går det bra. Når du reiser hjem, er det lettere å innstille seg etter tiden.

Thailendere er et stolt folkeslag, og de er lette å komme i kontakt med og gjør alltod sitt ytterste for å hjelpe deg. De setter stor pris på at man er høflig og gjerne et smil, mens de misliker høyt temperemant og høylytt diskusjon. Man kommer mye lennger med tålmodighet og humor fremfor aggresjon. En liten ting: kyssing og klining på offentlig sted er ikke akseptert i Thailand, så er man et stormforelsker par på ferie her, så er det lurt å "vente" til man er litt mer for seg selv.

Barn: Thailenderne er liker veldig godt barn, og de løfter dem gjerne opp og klemmer på dem rett som det er, men aldri slik at det føles påtrengende. Spesielt hvite barn tiltrekker seg mye oppmerksomhet, og dette opplever man sterkere i Bangkok enn på turiststedene. Thailand er et veldig fint sted å reise med barn på grunn av den store vennligheten fra folket, maten, ikke minst bademulighetene, og alle de eksotiske aktivitene som elefantridning og snorkling.

Feriestedene

Feriestedene i Thailand ligger i hovedsak i tre områder; Ved kysten 10-15 mil utenfor Bangkok (Pattaya, Cha-Am og Hua Hin), i området rundt Phuket (Patong, Kata Beach, Karon Beach, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi og Khao Lak) i det sørlige Thailand. På øskkysten finner man fantastiske Koh Samui med som både huser mange strender med og uten turister, og Kog Tao som er blitt mange sitt dykkerparadis. Øya Phuket er det største feriestedet målt i antall turister og mengden fasciliteter. Nå har alltid Thailand vært et yndet reisemål for de som nettopp ikke ønsker charterturisme, men heller avsidesliggende, små og uberørte steder. Derfor finnes det også en rekke andre mindre reisemål.

Etter tsunamien, har de aller fleste stedene som Phuket og Krabi blitt gjenoppbygd og tar imot turister som før, men ifølge Orkideeekspressen, så er det kun Kao Lak som enda har en del som gjenstår, og det er ikke egnet å dra hit enda. Da AltOmReiser.no besøkte Thailand, var alle veldig glad for at turistene fortsatte å komme tilbake, tross for tsunamien. Turismen er levebrødet til svært mange thailendere, og på grunn av naturkatastofen, er det mange som mistet jobbene som sine, og har flyttet til østkysten, som ikke ble rammet, for å skaffe seg jobb der.

Severdigheter

Den største severdigheten er utvilsomt hovedstaden Bangkok, med sin evige trafikkork, årlige oversvømmelser, praktfulle templer, historiske bygninger, markeder og underholdningstilbud.

Nakhon Pathom, 60 kilometer vest for hovedstaden, er regnet som Thailands eldste by og er stedet hvor du finner verdens høyeste buddhistiske monument (127 meter): Phra Pathom Chedi.

Ayuthaya, som ligger 86 kilometer nord for Bangkok, var landets hovedstad fra 1350 til 1767 og hjemsted for hele 33 konger i tur og orden. Alt på 1600-tallet hadde byen over én million innbyggere og var et betydelig handelssentrum. I dag står Ayuthaya med sine mange templer på FNs verdensarv-liste.

Aktiviteter

Thailand kan by på alle typer aktiviteter, til lands og til vanns. Her finner du noen av verdens fineste steder for å drive dykking og snorkling, du kan dra på ekspedisjoner i jungelen til grensen mot Burma eller til fjerne landsbyer og se thaiboksing, som er uhyre populært. Padle mellom grotter og klipper, drive fjellklatring i de samme klippene, gå på matlagingskurs, få massasje eller ri på elefanter. På de store feriestedene finnes et stort antall selskaper som arrangerer utflukter og opplevelsesturer. Men kikker du litt rundt på egenhånd, vil du finne mange private som driver ulike typer utflukter, innenfor for eksempel snorkling og fisking, til lavere pris en hva hotelresortene tilbyr.

Prisnivå

Prisene i Thailand er behagelig lave: På turiststedene får du en enkel middag for under hundrelappen, brus koster 5 kroner, brød 7 kroner og en halvliter på restaurant 15 kroner. Trekker du bort fra trengselen, kan du få middagen for halve prisen. Et godt tips er å besøke restauranter hvor det allerede er en del gjester, for å være sikker på at råvarene er ferske. Det er forresten lett å være vegetarianer i Thailand, og har du lyst på europeisk mat noen dager, er det mange muligheter for det også. Enkel overnatting starter på omkring 100 kroner, men du bør nok opp i ca. 300 kroner for å få et bra sted, særlig i høysesongen.

Klima og sesong

De sørlige delene av Thailand, hvor feriestedene ligger, har et tropisk monsunklima med mest nedbør mellom mai og oktober. Sesongen er dermed i den andre delen av året; fra november til mai, når det regner minst og også er varmest. Aller best er det kanskje i november, desember og januar, før temperaturen blir altfor høy for oss nordboere. August er også høysesong, mest fordi dette er tiden europeere flest har ferie.
AltOmReiser.no var på østkysten i juni, men temperaturen og været var veldig fin likevel. En regnskur på en times tid er egentlig bare forfriskende.

Thailand har tre "årstider", som merkes tydeligst i nord; i sør er forskjellene i nedbør og temperatur gjennom året mindre: Den første perioden er de hete og tørre månedene fra mars til mai med temperaturer omkring 35 grader. Deretter kommer en fuktig periode fra juni til oktober, gjerne med et par-tre timer regnskyll hver ettermiddag og temperaturer like under 30 grader. Til slutt er det den kjølige perioden fra november til februar, med temperaturer omkring 25 grader og en liten regnskur i ny og ne.

Noen praktiske reiseråd:
Visum: Man trenger ikke visum for å reise til Thailand, men passet må være gyldig minst 6 måneder etter at dere skal reise hjem.
Penger og kredittkort: Skal man handle på markedet og på restauranter, anbefales det å bruke kontanter, da det er lett å finne minibanker overalt. Ellers kan du bruke kredittkort på større hoteller og på kjøpesentre. Myntenheten heter baht, og 100 baht, er ca. 16-17 kroner.
Vaksiner: Kontakt legen din før du skal reise til Thailand for undersøke hvilke vaksiner du trenger. En del av vaksinene må du ta e god stund før du reiser, så prøv å få gjort unna den biten så fort du kan. Vanligste vaksiner man trenger er difteri, stivkrampe, polio og gulsott. Det er også en valgfri vaksine som sikrer deg 60 prosent mot å ikke få magesjau, men AltOmReiser erfarte at det ikke var en særlig nyttig vaksine likevel..


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK