Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Brasil

Rio de Janeiro

Rio, min Rio – kunne vært tittelen om byen som både er gudsforlatt og Guds egen eden – en vakker oase av fattigdom og fest. Med andre ord er det en kontrastenes by, hvor menneskene, strender, bossa nova og karneval står i fokus. Men pass deg for kriminelle aper.

Rio de Janeiro. Oversiktsbilde av Rio de Janeiro med Christ the Redeemer i forgrunnen.
Del Rio de Janeiro på facebook Skriv ut

Publisert 10.juni 2008. Sist endret 6.april 2009.

Brasil Fakta om Brasil

Offisielt navn: Forbundsrepublikken Brasil

Hovedstad: Brasília

Folketall: 186 112 794

Areal: 8 514 877 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Brasilsk real (BRL)

Valutakurs: 1 BRL = 2.1955 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +55

Rio de Janeiro: Pekere

Annonse:

Bebyggelse

Bebyggelse. Det er ikke nødvendigvis vakkert i Rio de Janeiro, men alikevel spennende arkitektur og bygninger. Foto: Thomas Kaldestad

Fantastisk

Fantastisk. Er man i Rio må man legeg turen innom en av de fantastiske strendene i området. Foto: Henrik Kristiansen

Henrivende

Henrivende. Utsikten fra Sukkertoppen i Rio de Janeiro er absolutt utrolig. Foto: Henrik Kristiansen

Strandliv i Rio

Strandliv i Rio. De lokale bruker strendene til fotball og andre aktiviteter, og som turist er du velkommen til å gjøre det samme. Foto: Thomas Kaldestad

Trangt

Trangt. Transport er annerledes i Brasil enn i Norge, og det blir ofte trangt på de antikvitetsaktige vognene. Foto: Thomas Kaldestad

Med omtrent åtte millioner mennesker, eller Cariocas som innbyggerne kalles, er det en levende by som yrer der nede under Kristus statuen på Corcovado, som er et av de unike kjennemerkene for Rio De Janeiro.

Sukkertoppen, eller Pão de Acucar, for de som forstår seg på brasiliansk, er et annet, - et frydefullt og herlig sted som man ankommer, forhåpentligvis, i den nærmest antikke taubanen. Her, i 395 meter over havet, får man et fantastisk perspektiv av Rio fra oven, et syn som kan være verdt turen i seg selv. På toppen finner man restauranter, suvenirbutikker og en bande av småkriminelle apekatter som visstnok har stukket av med flere pass og visa kort gjennom tidene, så pass på.

Men Rio de Janeiro har også meget mer å tilby, og verdens mest kjente strand, Copacabana, er et av stedene du bør tilbringe tid når du er i byen. Stranden som strekker seg over omtrent fire kilometer, er en solhungrig turists beste venn. Men som turist er man også utsatt for strandselgere som tilbyr det ene og det andre, noe nyttig og godt, annet unyttig og vondt, men det er slikt man finner ut av.

På enden av stranden ligger også, Forte de Copacabana, en nesten hundre år gammel festning som i dag er et interessant museum med kanoner og våpen.

Men for oss nordboere er det allikevel karnevalet som har fått mest fokus, og med rette. For dette er en fest hvor byen rett og slett eksploderer i farger og kroppslige rytmer som er vanskelig for oss å forstå, og som befolkningen hvert år bruker til å drømme seg vekk, feire og glede seg over.

Et unikt arrangement som lar befolkningen forsvinne fra virkeligheten. For Rio de Janeiro er også fattigdommens by, og såkalte favelaer, slumområder, preger også deler av millionbyen. Disse stedene er steder uten håp og steder uten glede, og langt fra så fargesprakende som karnevalet.

Men de er like viktige å oppleve for turister, for selv om det ville vært enkelt å lukke øynene og bare oppleve Zona Sul, den turistvennlige sørsiden, er dette også en måte å få minner på, og man får muligheter til å bidra til utvikling gjennom skildring, et viktig punkt for den bevisste turist.

Severdigheter

I byens gamle område finner man flotte severdigheter som Museo Nacional de Belas Artes, Teatro Municipal og Nasjonalbiblioteket, men få også med deg andre interessante og praktfulle byggverk i byen, som det fire hundre år gamle klosteret Mosteiro de São Bento, eller de særegne museene om Samba, fotball eller, såklart, karneval.

Transport

Det er muligheter for å finne flybilletter fra Oslo til Rio de Janeiro for en rimelig penge med tanke på lengden. Men prisene varierer stort. Det tilbys også flere pakketurer som inkluderer hotell. Det beste er å sjekke nøye forskjellige muligheter før avreise.

Den Internasjonale flyplassen Galeão / Antonio Carlos Jobim ligger nord i byen, og ikke mange minuttene fra sentrum.

Overnatting

Rio de Janeiro har mange hoteller i mange prisklasser, med mange rom, i mange standarder, så det bør gå an å finne det man ønsker, uansett budsjett. Rios sjel er jo de flotte strendene, og mange hoteller ligger kun noen meter fra det varme vannet. Sjekk eventuelle kampanjetilbud før avreise.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører