Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tyskland

Köln

Köln er kulturelt på mange måter. Her kan du nyte museer og gallerier, prektig arkitektur og hyggelige mennesker. Eller ta en bayer på et av de flere tusen utestedene. Med andre ord et sted dagene blir lange og nettene fort kan bli korte.

Köln. Kunst: Köln er en by for kunst og kultur. Det er et vakkert og innbydende sted. Foto: wikipedia
Del Köln på facebook Skriv ut

Publisert 30.august 2002. Sist endret 30.april 2009.

Tyskland Fakta om Tyskland

Offisielt navn: Forbundsrepublikken Tyskland

Hovedstad: Berlin

Folketall: 83 251 851

Areal: 357 021 km²

Styreform: Føderasjon

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Tysk

Retningsnummer: +49

Annonse:

Köln

Köln. Travelt: Köln er den fjerde største byen i Tyskland, og er levende og delvis travelt sted. Foto: wikipedia

Köln

Köln. Arkitektur: Köln er en moderne by, men man har også bygninger fra tidligere tider her. Foto:Farina Gegenueber

Köln er kjent som en livlig studentby, og er faktisk tysklands fjerde største by, med rundt en million innbyggere. Den ligger plassert ved Rhinen, og Dusseldorf og Bonn ligger bare noen titalls kilometer unna. Belgia er heller ikke altfor langt unna.
Under 2. Verdenskrig ble store deler av den vakre byen bombet sønder og sammen, og i årene etter har bebyggelsen sprunget opp som mer moderne enn tidligere. Men noe er beholdt, og et must i byen er å oppleve domkirken, og den levende plassen foran, hvor det yrer av mennesker på de innbydende kafeene og spisestedene.
Men det sies at byen skal huse mer enn 3000 utesteder, så muligheten for å oppleve livet andre steder, er også stor.
Beboerne nyter gjerne byens øl på de lokale kneipene, og det er ikke dumt å sette seg ned å gjøre som dem.

Severdigheter

For mange er Operaen det mest innbydende med byen, og den går for å være et unikt arkitektonisk underverk som kan nytes både inni og utenpå. Men også den allerede nevnte Domkirken er verdt å gi plass i minnene. Den ble påbegynt på 1200 tallet, og stod ikke ferdig før rundt 600 år senere, så det er mange mennesker som har lagt sitt liv i dens hender.

Shopping


Byen er også et ypperlig sted for å fornye garderobe både på seg selv og på andre. Det er uttallige shopping muligheter, og shoppingsenteret, Neumarkt Galerie er et av stedene som passer seg for den slags aktiviteter. Köln er også glad i andre aktiviteter, og det arrangeres ofte store begivenheter innenfor sport og musikk.

Transport


Flyplassen ligger mellom Köln og Bonn, og man kommer seg relativt enkelt videre til byen derfra. Flere flyselskaper tilbyr reiser hit.

Overnatting

Man har mange valgmuligheter i forskjellige klasser her. Bruk tid på å finne ut hvor du ønsker å være lokalisert, og hva du forventer av overnattingsstedet og hele turen. Man kan også finne sjarmerende sovesteder noen kilometer utenfor sentrum.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører