Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Danmark

København

Ifølge Berg-Hansen sine undersøkelser, er København den byen menn vil helst reise til på storbyferie. Den danske hovedstaden er lett og komme seg til og det finnes masse gode tilbud dit med både fly og båt. Et mekka for dem som har lyst å kjøpe alt fra danske møbeldesign til å gjøre kupp i spennende bruktbutikker.

København. Bildet fra Nyhavn i København, Danmark.
Del København på facebook Skriv ut

Publisert 26.januar 2006. Sist endret 20.mars 2009.

Danmark Fakta om Danmark

Offisielt navn: Kongeriket Danmark

Hovedstad: København

Folketall: 5 447 084

Areal: 43 094 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Danske kroner (DKK)

Valutakurs: 100 DKK = 133.84 NOK

Språk: Dansk

Retningsnummer: +45

Annonse:

Nyhavn

Nyhavn.

Operahuset i København

Operahuset i København.

København er en by veldig mange av oss har vært en tur innom. Man føler seg litt nede på kontinentet ved å være der, selv om det er latterlig kort vei hjem igjen..

Her er litt om hva du bør se i København.


Louisiana:
Et must når du er på reise. Et moderne kunstmuseum som alltid bye på spennende utstillinger. Her kan du også dra selv om det er barn med på turen. Egen avdeling for barn hvor de selv kan være små kunstnere, bygge Lego(så klart!) å tegne og male.Det er også en butikk i senteret hvor du kan kjøpe brukte og nye kunstbøker og danske designgjenstander.
Ligger 4 mil nord for København, men du kommer deg dit med lokaltog. Husk på å løse inn billett FØR du går på toget, eller kan en krakil togkonduktør forekomme.. Museet ligger tett inntil havet og den flotte bøkskogen rundt er grunn nok alene til å dra dit.
Gammel Strandvej 13, Humlebæk.

Carlsbergbryggriene.
Gratis underholding inkludert prøvesmaking. Her får du en rundtur i et ølkulturelt miljø. Valby Langgade 1.

Det kongelige bibliotek.
Bygger arkitektoniske bygget kalles Den sorte diamanten og ligger på Søren Kierkegaards Plads. Her finner du Nord-Europas største boksamling og et fotomuseum.

Nyhavn:
Hit må du drar under oppholdet i byen. Fiskebåter, bindingsverk, turister og selvsagt dansker. Med masse kafeer hvor man kan nyte mat og drikke både ute og inne, er dette et yndet sted å bare kikke på alle som går langs kaien.

Shopping
Her er det Strøget som er plassen for den handlelystne. Dyre eksklusive butikker blandet sammen med mange små sjarmerende bruktbutikker. Her er også ostebutikker, og kanskje klarer du å pakke et par stykker ned i kofferten uten å la alle de nye fine klærne lukte for mye..

Like om hjørnet fra Nyhavn finner du Bredgade, som er tettpakket med møbel-og antikvitetsbutikker.

Uteliv/ restauranter

Bo-Bi Bar.
Klassisk dansk pub med sigarrøk, rødrutete duker. Klarerboderne 14.

Ideal Bar og Nattklubb.
Har du lyst på en real tur på byen, vil et besøk hit garantere deg moro. Kjempestort utested med masse mennesker. Her står folk i klynger på gateplan og drikker øl. Er dette for stille for deg, er det bare å ta trappenen opp i 2. etasje og hive seg utpå dansegulvet. Livemusikk og DJs på flere ulike scener. Enghavevej 40.

Copenhagen Jazzhouse.
Niels Hemmingens gade 10. København er en av verdens beste jazzsteder, dette er stedet mange snakker om. Livemusikk med mange av de store navnene.

Café Sorgenfri, Brolæggerstræde 8. Møkkete, koselig, så dansk det kan få blitt. Smørrebrød og flæskesteg på menyen. Priser midt på tre.

Restaurang Era Ora, Torvegade 62. Italiensk luksusrestaurant med eksklusiv service, viden berømt for sin mat og prisene deretter. Stive priser.

Riz Raz, Kompagnistræde 20. Buffémat fra Midtøsten. Utmerket vegetarmat. Billig.

Overnattingsmulighetene i København er veldig gode, og du kan bo på alt fra superbillig til kjempedyrt, som ellers i storbyer.
Å bruke søketjenestene på nettet er et veldig godt tips, og tjenestenes kart over byen viser deg lett om du har funnet et hotell i sentrum eller på allfarvei. Hotell.no og Venere.com har masse gode tilbud året rundt, og har stor oversikt over ledige rom i byen.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører