Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Sverige

Stockholm

Sveriges vakre hovedstad bør absolutt stå på listen over byer du besøker i nærmeste fremtid. Dette er virkelig kontrastenes by. Sjø og land, historie og framtid, småby og storby. En tur gjennom Gamla Stan, og du er hektet på denne sjarmerende byen.

Stockholm. Stockholm, Sverige
Del Stockholm på facebook Skriv ut

Publisert 14.desember 2005. Sist endret 20.mars 2009.

Sverige Fakta om Sverige

Offisielt navn: Kongeriket Sverige

Hovedstad: Stockholm

Folketall: 9 060 430

Areal: 449 964 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Svenske kroner (SEK)

Valutakurs: 100 SEK = 92.43 NOK

Språk: Svensk

Retningsnummer: +46

Annonse:

Bjørn Borg

Bjørn Borg. Den svenske tennis-stjernen bodde i hele den øverste leiligheten i dette bygget. Greit med plass det.. Foto: Camilla Einarsen

Rått:

Rått:. Er det ikke lekre skjønnheter i Stockholm...... ? Jammen spiser de sushi ute også, rett som der er. Foto: Espen Forsberg

Shopping

Shopping. I Gamla stan er det mange koselige butikker med salg av ulike typer håndtverk og souvenirer. Foto: Camilla Einarsen

Vasa-museet

Vasa-museet. Dette populære museet med den spennede historien er også flott å se på utenfra. Foto: Camilla Einarsen

Stockholm har mye fascinerende å by, og det er et stort utvalg av spennende attraksjoner. Her har du noen gode tips til steder som er verdt å besøke.

Kultur/ attraksjoner

Vasa-museet
Skipet som gikk på grunn i Østersjøen mens hele byen så på i 1628. det ble liggenede på bunnen av i 333 år, men på grunn av brakkvannet, blanding av salt-og ferskvann, så ble skipet bevart og er i dag en fantastisk kunstskatt som er vel verdt et besøk. Museet er bygger rundt båten i flere etasjer, slik at man kan inspisere skipet nøye.
Åpent fra 9.30 til 1900 hver dag. 80 SEK for voksne. Gratis fra 0-17 år.

Kungliga Slottet
Her kan man besøke representasjonsavdelingen, Rikssalen og Ordensalene. Slottet ble bygget på 1700-tallet, og her kan du også oppleve Museum Tre Kronor som ligger under Slottet. Her får du hele historien om slottet frem til den voldsomme brannen i 1697. På samme sted kan du også besøke Antikmuseum og Skattkammaren. 80 SEK for voksne og 35 SEK barn.

Aquaria Vattenmusem
Tropisk regnskog, hav og nordiske vann er tre stikkord for denne attraksjonen. Her opplever du et mangfold av ulike vekster, dyr og korallrev blant veldig mye annet. 70 SEK for voksne, og 35 SEK for barn.

Dramaten, Kungliga Dramatiska Teatern
Sveriges nasjonale scene. Her fremføres klassiske stykker, og nye svenske og utenlandske stykker. Det er guidede omvisninger bak scenene fra mandag til lørdag. 50 SEK for voksne, 30 SEK for barn.

Når man trasker rundt Stockholm, slår følelsen deg at de er utrolig mye hippere enn deg selv, og man får automatisk lyst å shoppe.. En vil jo ikke være noe dårligere.. Her har du noen tips.

Debenhams.
9500 m2 fordelt på 5 etasjer. Her finner du klær, hjemmeinnredning, parfymerier, lekebutikker, og mange andre engelske varer. Drottningsgatan 53.

Design Torget
En markedsplass for mange typer design. Gjenstander alt fra kjente og etablerte designere til unge og ukjente talenter. Ligger på Sergels Torg.

Second hand butikker:

Chanesse First & Second Hand Boutique
Dette er en bruktbutikk med varer av høy kvalitete, og her kan du virkelig gjøre noen gode kupp. Det er her overklassen legger igjen vesken fra sist sesong, slik at vi ”vanlige” borgere kan kjøpe den til en overkommelig pris. Her kan du finne merker som Burberry, Chanel, Prada, Jil Sander, Mulberry og mange flere.

Her er handledistriktene:


Sødermalm: Stockholm sitt eget SOHO. Et av de mest trendy shoppingområdene.

Gamla stan: Her kan du kjøpe svensk håndverk og souvenirer.

Østermalm: Stockholm sitt eksklusive handledistrikt.

Västermalmsgallerian: Ligger på Kungsholmen og består av 39 butikker og huser mange svenske og store internasjonale klessmerker.

Uteliv/ Spisesteder

East: Ligger på hippe Stureplan og her kan du spise sushi og andre japanske spesialiteter. På kveldstid dukker det opp en DJ og steder blir et utested.

Kharma: Et trendy sted som har internasjonal mat. Ganske dyrt, men vel verdt pengene. Hver torsdag er det nattklubb her til kl 0300. Sturegatan 10

Den Gyldenen Freden: Restauranten fra 1700-tallet samler mange av byens akademikere. Serverer mange lekre svenske spesialiteter. Ligger i Gamla stan.

Mandus Bar & Kök: Ligger tett opptil Kungliga Slottet. Her serveres det asiatisk og middelhavsinspirert mat. Dette er også et møtested for det homofile miljøet i Stockholm, selv om det også går mange heterofile der også. Spennende meny og høy stemning.

Lokal: Et stilig sted på Kungsholmen hvor det serveres tradisjonell svensk husmannskost. På kvelden er det bar og DJ. Scheelegatan 8

Sturecompagniet: En av Stockholm mest populære nattklubber som ligger midt på Stureplan. Flere etasjer med dansgulv og barer.

Overnatting


Det er 40.000 overnattingsplasser i byen, alt fra den størst luksus til det helt enkle.

Hotel Berna: 2-stjerners hotell på Norrmalm ved parken Tégnerlund. Ligger midt i sentrum med kort avstand til shopping og attraksjoner. Fra 650 SEK per natt.

Hotel Alexandra: 3- stjerners hotell som ligger i hjertet av Sødermalm i sentral Stockholm. Moderne hotell til rimelige priser. Fra 750 SEK per natt.

First Hotel Amaranten: Et 4- stjerners hotell på Kungsholmen. Hotellet er nyrenovert og ligger ca 10 minutters gåavstand sentralstasjonen, og tett innpå handlegater og populære spisesteder. Fra 798 SEK per natt.

Victory Hotell: Dette 5-stjerners hotellet ligger i vakre Gamla stan. Et eksklusivt lite hotell fylt opp med gamle maritime gjenstander. Fra 1050 SEK per natt.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører