Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Sverige

Göteborg

Sveriges nest største by og kjent for blant annet Liseberg, Götakanalen og gøy. Men det er også en oase av shopping, trendy barer og har til og med et volvomuseum.

Gøteborg. Gøteborg i solnedgangen.
Del Göteborg på facebook Skriv ut

Publisert 14.juli 2008. Sist endret 20.mars 2009.

Sverige Fakta om Sverige

Offisielt navn: Kongeriket Sverige

Hovedstad: Stockholm

Folketall: 9 060 430

Areal: 449 964 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Svenske kroner (SEK)

Valutakurs: 100 SEK = 92.43 NOK

Språk: Svensk

Retningsnummer: +46

Annonse:

Erverdig

Erverdig. Gøteborg Centralstasjon er et lite arkitektonisk vidunder i seg selv. Foto: Matthew McPherson

Poseidon

Poseidon. Carl Mills statue av Poseidon har blitt et symbol for byen. Foto: Gunnar Larsson

Sjøen

Sjøen. Mye dreier seg om hav og sjø i Gøteborg, og havnen er vel verdt et besøk.

Byen ligger på begge side av Göta munning, og har røtter tilbake til 1600 tallet. Den er ikke så stor, selv om den føles slik, og er perfekt både for korte og lengre opphold, enten det er alene eller flere, i alle aldere. Her kan du meske deg i herlig mat, shoppe deg tom eller full på designerklær som Nudie, Dunderdon, Twist&Tango og Cheap Mondays, for å nevne noen.

Det er med andre ord nok muligheter til å kle seg opp fra topp til tå, å bli trendy og rå. Når du har gjort det, bør du finne deg noe å spise. Mulighetene for billige, spesielt i norsk forstand, middager på byen, er stor. En annen kulinarisk og visuell opplevelse er Saluhallen, Göteborgs innendørs matmarked. Her bugner det av saftige oster, kjøttvarer og mye, mye mer.

Utelivet her er også upåklagelig, mindre fornemt enn Stockholm, og livlig.Den største attraksjonen, og det som gjør at nordmenn flest allerede er kjent med byen, er Liseberg, en av Nord-Europas flotteste fornøyelsesparker.

Her kryr det av fornøyelige ting å gjøre både vinterstid og sommerstid. Skjærgården er en av de tingene som du bør få med deg når du er her. Den er vakker, uansett årstid, men som vi vet er det jo noe spesielt med skjærgård og sommer.

Kystlandskapet er fantastisk med øyer, holmer og skjær i uttallige former og varianter. Det er et populært båtsted for folk fra hele Europa, anerkjent og godt benyttet. Har du ikke båt selv, er en av de mange sightseeing båtene et bra tips.

Kanalene som også stammer fra 1600 tallet strekker seg på kryss og tvers, og gjør byvandringen spesiell og full av glede. Det kryr også av parker her for pikniker eller for sportslig aktivitet. Avenyen som ligger langs elven er full av kafeer og butikker for de som liker å tilbringe tid på denne måten i stedet.

Volvomuseet er allerede nevnt, men et annet museum som så absolutt også bør oppleves er GöteborgKunstmuseum. Et anerkjent museum, som er verdens fremste museum på nordisk kunst, og et flott sted å la seg forføre av kunstneriske visjoner. Gamlebyen er også et must. Bygningene er godt bevart og det er mange bra butikker av forskjellig slag her.

Transport

Göteborg ligger omtrent fire timer fra Oslo med bil, buss eller tog. Det går også fly hit, og det er ofte muligheter til relativt rimelige flypriser. Innad i byen er sykler og ben et godt valg.

Overnatting

Mulighetene er mange. Det kryr blant annet av hoteller, leiligheter og campingplasser til forskjellige priser, så mulighetene er mange.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører