Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tyrkia

Kemer

Kemer er et konstruert turiststed ca. 42 kilometer sør for Antalya – med høy standard, omgitt av pinjeskog og med Taurusfjellene bak som vakker innramming. Stemningen i byen, som har ca. 5000 innbyggere, er rolig og fredelig og bringer lett tankene hen på Rivieraen; i marinaen ligger seilbåter og restauranter side om side.

Kemer. Fra sentrum i Kemer, Tyrkia
Del Kemer på facebook Skriv ut

Publisert 12.desember 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Tyrkia Fakta om Tyrkia

Offisielt navn: Republikken Tyrkia

Hovedstad: Ankara

Folketall: 71 158 647

Areal: 783 562 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Tyrkiske lire (TRY)

Valutakurs: 100 TRY = 159.65 NOK

Språk: Tyrkisk

Retningsnummer: +90

Annonse:

Kemer

Kemer. Kemer

Kemer

Kemer. Kemer

Kemer

Kemer. Kemer

Det finnes også flere mindre turistområder i omgivelsene, bl.a. Beldibi og Kirisworld.

Kemer er et utmerket sted for barnefamilier og folk som vil ha det behagelig og ikke for støyende i ferien. Det finnes flere gode restauranter i marina-området. I bykjernen er det en trivelig gågate med mange souvenirbutikker, barer og diskotek. Utover kvelden tetner gatene til med sommerkledde turister. Kemer var en gang en liten fiskerlandsby som er blitt utviklet til et fullverdig feriesentrum. 

Strendene

Det er kort avstand til alt, også strendene. I selve byen ligger en rullestensstrand og i gangavstrand fra sentrum finnes sandstranden Moonlight Beach med sitronlunder som bakgrunn. Tilbudet av vannaktiviteter er bra, med bl.a. vindsurfing, vannski og paragliding. Vannet er krystallklart og rent; strendene er da også tildelt EUs Blue Flag, en anerkjennelse som gis for ett år av gangen som bevis på at miljøet er i orden. Om du vil, finnes det dessuten mulighet til å ta båt til andre strender i området. 

Severdigheter

I nærheten av Kemer ligger flere historisk interessante severdigheter og områder: Blant annet havnebyen Phaselis som ble grunnlagt for 2500 år siden, den antikke byen Perge med sine romerske bad – og berget Olympos der det sies at gudene bodde og hvor den evige ild brenner. Du kan ta en tur med jeep oppover i Taurusfjellene, se amfiteatret i Aspendos eller reise en knapp time til regionhovedstaden Antalya, som med sine ca. 600 000 innbyggere kan by på atskillig puls og liv. Her bør du besøke den sjarmerende havnen og gamlebyen, du kan gå på shopping og nyte restaurant- og utelivet.

Kemer egner seg godt for barnefamilier og de som ønsker ro og behagelig natteliv. I oktober er byen vert for den årlige "Antalya Golden Orange National Film Festival" og i april er det karneval.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører