Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tyrkia

Belek

Belek ligger ca. 30 km øst for sentrum av Antalya og er en moderne ferieby, mest kjent for Antalya National Golf Course som tiltrekker den internasjonale golfeliten. I tillegg finnes det en 9-hulls- og en øvingsbane. Belek har hotellanlegg av betydelig klasse og dimensjoner med alle fasciliteter og kan ellers by på en lang, gyllen strand. Dette er en by skapt for turister.

Belek. Fra Belek, Antalya, Tyrkia
Del Belek på facebook Skriv ut

Publisert 19.september 2002. Sist endret 11.mai 2013.

Tyrkia Fakta om Tyrkia

Offisielt navn: Republikken Tyrkia

Hovedstad: Ankara

Folketall: 71 158 647

Areal: 783 562 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Tyrkiske lire (TRY)

Valutakurs: 100 TRY = 159.65 NOK

Språk: Tyrkisk

Retningsnummer: +90

Annonse:

Belek

Belek. Belek

Belek

Belek. Belek

Belek ligger på den Tyrkiske rivieraen, ca. 35 km øst for Antalya

Belek ligger på den Tyrkiske rivieraen, ca. 35 km øst for Antalya.

For de kulturinteresserte ligger Belek også ganske nær oldtidsbyen Aspendos som skryter av det best bevarte teatret i hele Lille-Asia, her arrangeres det hvert år i juni en opera- og ballettfestival. Akkustikken skal være suveren.

Av interesse er også oldtidsbyen Perge, ca. 15 kilometer vestover mot Antalya. Byen er datert tilbake til ca. 1000 f.Kr. og man kan i dag se omfattende og imponerende ruiner av bl.a. et teater, et stadion, romerske bad og et gresk bysentrum. Området rundt Antalya byr også på mange andre oldtidsfunn og ruinbyer. Og i Taurusfjellene bakenfor finnes mange naturskjønne utsiktspunkter og fotogene fosser og vannfall. 

Stranden

Det viktigste i dagliglivet til en Belek-turist er kanskje likevel den uendelige, grovkornede stranden hvor man garantert vil opparbeide en solid rød- eller brunfarge i løpet av kort tid. Denne delen av kysten er ellers kjent for sine skillpadder. Og ytterligere dyreliv kan observeres om man tar et "cruise" opp Manavgat-elven til vannfallene og markedet i Manavgat. 

Shopping

Beleks butikker er konstruert spesielt for turistene og tilbyr lærvarer, klær og souvenirer. Hvis du vil gjøre et kupp, er det best å ta bussen til Kadriye hvor du finner juksedesignerklær, dongeribukser, smykker og lærjakker til en rimelig penge. 

Mat og uteliv

Hvis du er på jakt etter typisk tyrkisk mat, er igjen en kort busstur til Kadriye tingen. Ellers finnes det også et utvalg restauranter og barer langs veien gjennom Belek og på hotellene. Mange har levende musikk til måltidet og det finnes også et par nattklubber.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører