Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

Cannes

Ved den franske rivieraen ligger denne byen med om lag 70 000 innbyggere, og frister med sine vakre sandstrender og kulturelle hendelser. Cannes er en ferieidyll uten like - et himmelsk sted fylt med stjerner under stjernene.

Cannes. Fra stranden i Cannes, Frankrike.
Del Cannes på facebook Skriv ut

Publisert 7.september 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Annonse:

Boulevard

Boulevard. En vakker perle ved rivieraen, perfekt for ettermiddagsturer. Foto: Christian Dahl

Idyll i Cannes

Idyll i Cannes. Cannes er et vakkert sted hvor man også kansnike seg unna jet set livet og slappe av. Foto: Christian Dahl

Strandliv i Cannes

Strandliv i Cannes. På strand i Cannes er en deilig opplevelse. Utenfor ligger bermen i sine yachter. Foto: Christian Dahl

Cannes ligger i Cõte d`Azur, som denne delen av Rivieraen kalles, i området Alpes-Maritimes i Sør Frankrike, og har blitt et yndig sted for rike og berømte personligheter – et se og bli sett sted for jet settere og livsnytere. Selv om Cannes ligger nærme alpene og disse snødekte perlenes fasiliteter, er byen i le for den kalde vinden fra nord, og er et svalt sted, fylt med palmer og appelsintrær. Det er tilgang på det meste innen natteliv, underholdning og resturanter, og med sine rundt 150 hoteller, er heller ikke overnatting noe problem å få tak i. Men prisene kan være stive, så gjør en sjekk på forhånd.

Rue d'Antibes er shoppinggaten med alle slags butikker og utvalg, og mulighetene for å komme hjem med ny garderobe er stor, og bestemmes kun av lommeboken, eller dekningen på mastercardet. Er man i Cannes er det også verdt å besøke gamlebyen og oppleve de trange gatene med de små, hyggelige restaurantene.

I tidligere dager var Cannes et sted for fiske og jordbruk, men rundt 1830 tallet begynte man å få øynene opp for det vakre stedet, og spesielt den respekterte britiske politikeren, Lord Henry Peter Brougham (1778-1868) tilskrives mye av æren for Cannes utvikling. Han oppdaget stedet på vei til Italia i 1834, og kjøpte store landområder vest for gamlebyen. Deretter brukte han sine kontakter i fransk politikk, til å utvikle området, og det utviklet seg til det Cannes vi kjenner i dag. Et sted for feriehus, rekreasjon og filmfestivalen.

Filmfestivalen

Glamour faktene er store under filmfestivalen i Cannes, og den, eller de, røde løperne blir vandret på uttallige ganger, av uttalige internasjonale stjerner, de dagene festivalen varer. Det er en festival med luksus i høysetet, og det nytes enorme mengder med champagne, hummer og andre luksuriøse varer hver eneste dag.

I 2007 meldte blant annet Hotell Majestic i forkant av festivalstarten, at deres kokker og kelnere var klare til å servere festivalgjestene to tonn hummer, 300 kilo gåseleverpostei, 50 kilo kaviar og et kvart tonn sjokolade, og at 15.000 flasker champagne stod til kjøling. De er ikke alene om å tilby disse gledene.

Vanligvis strekker festivalen seg over de to siste ukene i mai, og så mange som oppimot tusen filmer av diverse sjangere, blir fremvist til stor glede, og i kamp om innsalg til distributører rundt i verden. De gjeveste filmene kjemper også om den anerkjente Gullpalmen – årets film, som har en høy stjerne i industrien.

Men Cannes inviterer også til andre festivaler gjennom året – som reklamefilmfestival i juni og TV festival i september, og har blitt et yndet sted for kulturelle opplevelser, også på utsiden av filmfestivalens herjinger.

Transport

Det er mange måter å komme seg til Cannes, mange flyselskaper tilbyr billetter til rimelige priser, og den nærmeste flyplassen er Nice- Cõte d`Azur. Men byen ligger også ved hovedjernbanen mellom Marseille og Italia, hvor hurtigtoget TGV frakter deg på en komfortabel måte. I sentrum er det mulig å gjøre miljøvennlige valg, og la seg bli fraktet rundt av elektriske busser.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører