Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tunisia

Hammamet

Hammamet ligger nord i Tunisia, 65 kilometer sør for hovedstaden Tunis og 80 kilometer nord for Sousse, og er et av de eldste og mest kjente turistreisemålene i landet. Byen er omgitt av sitron-, olivenlunder og vingårder, og som de andre tunisiske reisemålene, har Hammamet en lang og meget fin sandstrand. Her finner du dessuten en smule ekte arabisk atmosfære og dagligliv – godt iblandet moderne turisme.

Hammamet. Vidunderlig: La Hammamet forføre deg og dine, nyt det gode liv, og fokuser på deg selv. Foto: istockphoto.com
Del Hammamet på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Tunisia Fakta om Tunisia

Offisielt navn: Den tunisiske republikk

Hovedstad: Tunis

Folketall: 10 102 000

Areal: 163 610 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (TND)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +216

Annonse:

Havnen i Hammamet

Havnen i Hammamet. Fra borgmuren på Medinaen er det vakker utsikt over bukten og stranden. Foto: wikipedia.org

Medinaen i Hammamet

Medinaen i Hammamet. Medinaen, den eldre bydelen i Hammamet som ble bygd på 900-tallet, ligger midt i byen ut mot havet, ytterst på et nes. Foto: wikipedia.org

Medinaen i Hammamet

Medinaen i Hammamet. Medinaen, den eldre bydelen i Hammamet som ble bygd på 900-tallet, ligger midt i byen ut mot havet, ytterst på et nes. Foto: wikipedia.org

Stranden i Hammamet

Stranden i Hammamet. Utsikt over bukten og stranden og de fargerike fiskebåtene som hver morgen går ut for å sikre dagens fangst. Foto: wikipedia.org

Det begynte så langt tilbake som i 1925 da en rumensk millionær fant ut at han ville bygge et gedigent sommerhus i her. I dag fungerer villaen som kultursenter hvor man kan oppleve forestillinger og arrangementer av mange slag. Bygningen har en av Tunisias vakreste hager og har huset mang en besøkende fransk kunstner, samt personligheter som Churchill og Rommel (som rekvirerte det under 2. Verdenskrig til privat bruk).

Siden den tidlige starten, har Hammamet vokst jevnt og trutt i takt med turismen, men har samtidig lykkes med å beholde noe av sitt opprinnelige preg og er fremdeles en relativt liten by. Samtidig skal man ikke underslå at gatebildet domineres av iskremspisende europeere i shorts. Dette er definitivt en turistby – en ganske livlig og behagelig sådan, som mange gjerne kommer tilbake til.

 

Strendene og hotellene

Strendene i Tunisia, og i særdeleshet i Hammamet, er upåklagelige; langgrunne med finkornet hvit sand og med gode muligheter for vannsport og selvsagt bading i Middelhavets bølger. Det blir svært varmt i sanden, så gode sandaler eller strandsko er påkrevd.

Hotellene er stort sett plassert like ved og langs strendene som strekker seg i begge retninger ut ifra sentrum. De fleste anleggene er bygd i pakt med den gamle arkitekturen, med hvite og blå bygninger, gjerne litt mosaikkdekor og ofte frodige, grønne parker og fin beplantning. Hotellene skal ikke bygges høyere enn trærne rundt. De er gjerne utrustet med alt du trenger; barneklubber, butikker, restauranter, barer og gjerne diskotek – fornøyelseslivet utspiller seg på hotellene. I Hammamet finner du også Tunisias største diskotek og gjennom sommeren kan du oppleve oppvisninger av folklore og tunisisk kultur. I nærheten ligger regionhovedstaden Nabeul som er kjent for sin keramikkproduksjon og tilbyr et mangfoldig lokalt liv, dag som kveld.

 

Gamlebyen

Medinaen, den eldre bydelen i Hammamet som ble bygd på 900-tallet, ligger midt i byen ut mot havet, ytterst på et nes. Den er omgitt av en bymur og her finner du også en borg – kasbah'en – fra 1300-tallet og en moske fra 1500-tallet med en sirlig utformet minaret (tårnet, som man kan besøke). Fra borgmuren er det vakker utsikt over bukten og stranden og de fargerike fiskebåtene som hver morgen går ut for å sikre dagens fangst. I Medinaen er det tett med småbutikker og travelt gateliv.

 

Utflukter og aktiviteter

Tunisia er et paradis for golfere. Det finnes to golfanlegg med flere baner i nærheten av selve Hammamet og i Port el-Kantaoui, syv mils vei sørover, finnes en 27-hulls bane (delt i tre 9 hulls seksjoner) og en 18-hullsbane, alle er av høy kvalitet og kan innimellom by på spill i sanddyner ut mot bølgene fra havet. På strekningen fra Monastir i sør til Kartago i nord finnes tilsammen åtte 18-hullsbaner.

Du bør selvfølgelig ta en dagstur til historiske Karthago og til landets hovedstad Tunis med sine museer og moderne byliv. Særlig anbefaler vi en "safari" med jeep eller buss til grottene i Matmata, den hellige byen Kairouan og ikke minst ut til de ytterste landsbyene på randen av Sahara. Dette er turer som tar to eller flere dager og er et minne du sent vil glemme. Reiseselskapene tilbyr også "beduinfester" med rideoppvisning, dans og middag. Hvorfor ikke?Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører