Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tunisia

Port el Kantaoui

GOLF OG STILFULL RO: Port el-Kantaoui 7 kilometer nord for Sousse – også kalt Sousse nord – er en turistby bygd for formålet. Her finner du 18-hulls golfbaner og marina (som har plass til mer enn 300 båter) og gode hotellanlegg bygd som små landsbyer langs den fine, hvite sandstranden.

Del Port el Kantaoui på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Tunisia Fakta om Tunisia

Offisielt navn: Den tunisiske republikk

Hovedstad: Tunis

Folketall: 10 102 000

Areal: 163 610 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (TND)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +216

Annonse:

Lycos: Bilder fra Port el Kantaoui

Lycos: Bilder fra Port el Kantaoui. Et søk i Lycos etter bilder fra Port el Kantaoui. Kilde: http://multimedia.lycos.com/default.asp?component=MorePictures&query=Port+el+Kantaoui

Tourism Tunisia: Port el Kantaoui

Tourism Tunisia: Port el Kantaoui. Et lite knippe bilder som viser ganske godt hvordan det ser ut i Sousse og Port el Kantaoui. Kilde: http://www.itunisie.com/tourisme/excursion.cgi?page=sousse&lg=en

Ziara: Bilder fra Port el Kantaoui

Ziara: Bilder fra Port el Kantaoui. En solid samling gode bilder som gir et bra inntrykk av byen. Kilde: http://www.abczone.com/tun_a/c/ph/photothumb.asp?br=m500&res=2&lan=en&ps=0010&cf=/en/tunisie/default.asp&pg=kantaoui&pi=1


De hvitkalkede hotellene og leilighetsanleggene er stort sett bygd i bare to etasjer, hagene er velpleid og gatene er belagt med brostein. Alt bidrar til at stedet fremstår med en viss stil og ro. Om kvelden kan du vandre rundt i sentrum og vindusshoppe i eksklusive forretninger, titte på de mange og flotte båtene i marinaen eller slå deg ned på en café, restaurant eller bar.

Selv om det kan bli folksomt rundt marinaen, er ikke nattelivet det man kan kalle hektisk eller heftig. Diskoteker, danseforestillinger og andre fornøyelser finner du derimot gjerne på de største hotellene – som har alt du trenger av tilbud hele døgnet.

Aktiviteter

Port el-Kantaoui kan by på mange ulike aktiviteter, som vannski, seilbrett og ridning. Fra havnen går det utfluktsbåter, noen med restaurant om bord. Du bør også vurdere en dagstur til historiske Karthago og til landets hovedstad Tunis og særlig anbefaler vi en "safari" med jeep eller buss til grottene i Matmata, den hellige byen Kairouan og ikke minst ut til de siste landsbyene på randen av Sahara. Her er vann like verdifullt som vin og himmelen vrimler av stjerner i den mørke natten. Om morgenen klatrer du opp på kamelryggen (sammen med et hundretalls andre atletiske turister) og ser soloppgangen over sanddynene.

Men den fremste aktiviteten i Port el-Kantaoui er golf. Det finnes bl.a. en 27-hulls bane (delt i tre 9 hulls seksjoner) og en 18-hullsbane, alle er av høy kvalitet og kan by på spill i sanddyner ut mot bølgene som slår inn fra havet. På strekningen fra Monastir i sør til Kartago i nord finnes tilsammen åtte 18-hullsbaner. Man skulle kanskje ikke tro at Tunisia med sitt knusktørre klima og permanente vannmangel kunne være et ettertraktet reisemål for golfere, men slik er det blitt.

Stil og ro

Port el-Kantaoui ble konstruert fra bunnen av som turiststed, et arbeid som startet i 1975 med penger fra Abu Dhabi, Kuwait og Verdensbanken. Det var og er et prestisjeprosjekt som har medført at Port el-Kantaoui har alle de fasciliteter og tilbud som et fullverdig og luksuriøst reisemål skal ha, tilrettelagt på en diskret måte. Det genuine tunisiske levesettet er samtidig blitt fortrengt til fordel for en mer kosmopolittisk atmosfære.

Reisemålet kan anbefales for familier som vil ha en behaglig ferie på hotellet og stranden og for unge eller gamle som foretrekker litt stil og ro.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører