Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Ca´n Picafort

ROLIG, SPANSK PREG: Ca´n Picafort ligger midt i Alcudia-bukten, en mils vei sørøst for Alcudia havn. Stranden er førsteklasses og strekker seg kilometervis ut ifra den lille fiskehavnen, som fremdeles tjener sin opprinnelige funksjon. Ellers er dette et fredelig lite sted.

Del Ca´n Picafort på facebook Skriv ut

Publisert 4.desember 2004. Sist endret 20.mars 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Hotel Sarah i Ca'n Picafort på Mallorca

Hotel Sarah i Ca'n Picafort på Mallorca. Kilde: hotelpagina.nl

Lycos: Bilder fra Ca'n Picafort

Lycos: Bilder fra Ca'n Picafort. Et søk i Lycos etter bilder fra Ca'n Picafort. Kilde: http://multimedia.lycos.com/default.asp?component=MorePictures&query=%22Ca%27n+Picafort%22

Stranden på Ca'n Picafort

Stranden på Ca'n Picafort. Foto: wikipedia.org

Turistlivet er sentrert rundt den bilfrie strandpromenaden, hvor barene og restaurantene på ligger på rekke og rad, mange med terrasse ut mot havet. Her er det livlig og folksomt store deler av dagen. Et kvartal innenfor strandpromenaden finner du shoppinggaten Paseo Colón. Ca´n Picafort er ikke et konstruert feriested, men mer en blading av badeby og vanlig spansk landsby. Du finner like mye private hus som hoteller.

Stranden i Alcudia-bukten er Mallorcas beste; hvit, finkornet og langgrunn. Den strekker seg vestover fra Ca´n Picafort i retning Alcudia. Øst for byen finner du bare to små landsbyer og knappest noen hoteller. Enda litt lenger østover kommer du til Cap Farrutx, som har noe av den vakreste naturen på hele Mallorca, med klipper og pinjeskoger. Det er ikke så lett å komme dit med bil eller buss, men området er perfekt for fotturer. Vest for Ca’n Picafort ligger nasjonalparken S’Albufera med et rikt fugleliv.

For øvrig har ikke Ca´n Picafort i seg selv så mye å by på av severdigheter eller "action". Utelivet om kvelden er rolig og det som er av underholdning, finner du mest på hotellene. Men havnen i Alcudia er bare en liten busstur unna, så ønsker du en mer livlig aften, er det bare å ta av sted. Av mer sportslige aktiviteter kan du velge mellom hesteridning, go-kart, vindsurfing, vannski, tennis, minigolf, sykling, fotturer og seiling med leid båt.

Utflukter

Mallorca er en spennende øy å oppdage på egenhånd. Det er en god ide å leie bil og ta seg en tur til landsbyene inne på øya, kanskje ut på tuppen av Cap de Formentor helt i nord, eller la ungene få bestemme og ta en dag eller to i Acuacity, Aquapark og/eller Marineland som alle ligger like utenfor Palma. Det ligger også et badeland i Alcudia; Hidropark. For øvrig er det obligatorisk med en shoppingtur til hovedstaden Palma, hvor du også må se den store katedralen!

Charterselskapene har også en lang rekke tilbud om utflukter, bl.a. til klosterbyen Valldemosa, hvor komponisten Frédéric Chopin oppholdt seg en stund, til de vakre dryppsteinsgrottene i Porto Cristo, til Manacor, hvor de berømte Majorica-perlene lages – og dessuten kan du velge mellom en rekke turer til lands og til vanns som dreier seg om mat, drikke, bading og underholdning. Mallorca er et av Europas beste golfreisemål og har mer enn 10 baner fordelt rundt om på øya (se peker under "aktiviteter" til høyre).

Ca´n Picafort har i mange år vært et av tyskernes favorittreisemål på Mallorca, og mange av restaurantene og de øvrige tilbudene retter seg derfor særlig mot tyskere.

Avstanden til Palma og flyplassen er ca. 54 kilometer (halvannen time med buss), omtrent halve strekningen er motorvei.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører