Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Portugal

Praia da Rocha

Praia da Rocha er trolig et av Algarves mest fotograferte steder, med flotte sandstensklipper, grotter og en fin lang sandstrand. Dette er et "ekte" og ukomplisert feriested; livlig med masse turister og tilbud. Det var også her turismen på Algarve startet, så langt tilbake som på 1930-tallet.

Praia de Rocha. Naturlig: En opplevelse i ett av naturens visuelle skaperverk. Praia de Rocha gir noe til alle. Foto: istockphoto.com
Del Praia da Rocha på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Portugal Fakta om Portugal

Offisielt navn: Republikken Portugal

Hovedstad: Lisboa

Folketall: 10 566 212

Areal: 92 391 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +351

Annonse:

Bilder fra Praia da Rocha

Bilder fra Praia da Rocha. Praia da Rocha på Algarvekysten.

Bilder fra Praia da Rocha

Bilder fra Praia da Rocha. Praia da Rocha i Portugal

Praia da Rocha

Praia da Rocha. Praia da Rocha i Portugal

Hotellene og strendene

I Praia de Rocha finner du store leilighetsanlegg og hoteller som tilfredsstiller stort sett alle krav. Stranden er bred, lang og med fin sand – størrelsen skyldes delvis at den ble utvidet med sand fra en utvidelse av havnen i nærliggende Portimao. Utsynet er preget av de imponerende klippene som har gitt byen navn. Noen av dem er gjennomhullet, slik at du lett kan komme til neste strand, hvor det gjerne er færre folk. På stranden har du tilbud om ulike vannsportaktiviteter, bl.a. vindsurfing. Det finnes en bowlinghall, squashsenter og tre golfbaner innen kort avstand. Dessuten må du spandere på deg en god spasertur langs klippene; det er en vakker opplevelse.

Selv om den lille "byen" har mange turister, er det rikelig med plass til alle, men "den store roen" finner du ikke her. Det kan være mye biltrafikk, selv om hovedveien går på baksiden av bebyggelsen langs stranden. Langs strandprominaden er det forgjengerne som dominerer og "stripen" er tett belagt med restauranter, kafeer og barer. Bortsett fra klippene og stranden er ikke Praia da Rocha er noe utpreget "vakkert" sted. Du finner ingen egentlig gamleby som i Albufeira og bygningsmassen er langt fra så velorganisert som i Vilamoura. Byen er blitt til gjennom flere tiår med mer eller mindre planlagt turistutvikling og bærer litt preg av det, med hoteller opp i femten etasjers høyde. 

Restauranter, uteliv og shopping

Tilbudet av restauranter i Praia de Rocha er stort og tilfredsstiller de fleste lommebøker og ganer. Et besøk i fiskehavnen for å spise grillede sardiner er obligatorisk. Nattelivet er meget livlig og kjent som noe av det beste i området, nesten like bra som i Albufeira. Du kan velge mellom flere diskoteker, karaokebarer, vanlige musikkbarer osv. Det finnes også et casino – husk å ta med passet for å slippe inn.

Praia de Rocha er praktisk talt "bystranden" til Algarves største by, Portimao; du kommer dit på noen minutter med buss eller drosje. Man kan også gå langs stranden, men turen blir gjerne litt i drøyeste laget i sommervarmen. I Portimao har du gode muligheter for shopping av klær, sko, vesker og håndtverk. Like i utkanten av selve Praia de Rocha ligger et stor kjøpesenter; Modelo, hvor du får alt du ellers trenger. Og hver første mandag i måneden er det "sigøynermarked" ved veien inn til Portimao. Her pruter man. 

Severdigheter og utflukter

Praia da Rocha har en borg fra 1500-tallet (Santa Catarina-borgen) øverst på en klippe og en liten kirke som er verdt å se. Det finnes også et lite turisttog som "triller" opp og ned bukten.

Med leiebil (eller evt. buss) har du mange muligheter til å oppleve og se mye av det Algarve har å by på. Hva med en tur opp i Monchique-fjellene med sine mandel-, appelsin og olivenlunder og frisk luft mettet av eukalyptus? Med bil kan du også nå "verdens ende", Cabo Sao Vicente, Europas ytterpunkt mot sørvest. Her lå Henrik Sjøfarerens navigasjonsskole og det er lett å forstå at portugiserne fikk lyst til å oppdage hva som fantes bak horisonten. Mange av byene er verdt et besøk, f.eks. Faro, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kulturen er høyst tilstede i dem alle.

Det finnes to badeland i nærheten ("Slide and Splash" og "The Big One") og en kombinert dyrepark/marineland og badeland; "Zoomarine" (se under Aktiviteter til høyre). Prøv også å få satt av tid til en utflukt til Lisboa. Det tar noen timer å kjøre dit, men er verdt innsatsen. Charterselskapene tilbyr utflukter til Lisboa og dessuten litt av hvert annet; f.eks. båtturer og kulturkvelder. 

Klima og sesong

Praia da Rocha ligger ved Atlanterhavet og temperaturen i havet er dermed en del lavere enn på reisemålene innenfor Gibraltar; i Middelhavet. Sesongen er fra april til slutten av oktober, og badetemperatur har du fra midten av juni og utover. 

Kort sagt - passer for hvem?

Siden Praia da Rocha er et typisk "mainstream" turiststed, passer det for de fleste: Par, vennegjenger, familier med barn. Det livlige nattelivet gjør at også yngre mennesker vil føle seg hjemme. De eksotiske og spesielle opplevelsene får du imidlertid ikke her.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører