Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Rekordsalg av pakkereiser til Syden

Planlegger du sommerferien til Syden i sommer bør du være raskt ute. De største reisebyråene opplever meget stor pågang og det meldes om rekordsalg av pakkereiser til de aller mest populære reisemålene.

Del Rekordsalg av pakkereiser til Syden på facebook Skriv ut

Publisert 19.april 2005. Sist endret 20.mars 2009.

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Barnevennlige omgivelser på Mallorca. Foto: Ving

Barnevennlige omgivelser på Mallorca. Foto: Ving.

Hellas frister nordmenn i hopetall denne sommeren. Foto: Apollo

Hellas frister nordmenn i hopetall denne sommeren. Foto: Apollo.

Sjarmende utekafeer å en av Hellas sine populære øyer. Foto: Apollo

Sjarmende utekafeer å en av Hellas sine populære øyer. Foto: Apollo.

– Vi har hatt en økning på salg av reiser 30 prosent i forhold til ifjor, sier direktør i Apollo Norge, Leo Berbu.
De største reisebyråene melder om en solid økning i antall bestillinger til sol og varme i sør, og skal man ha en tur til Syden i skoleferien bør man bestille nå.
Hos Apollo er det fremdeles Hellas som er mest populært med sitt mangfold, øde strender og mer utviklede turistøyer. Bulgaria og Kroatia ligger på en delt 2.plass. Begge disse landene er nye av året hos Apollo og det går avganger både fra Stavanger, Bergen og to avganger fra Oslo.

-Det begynner å bli fullt på mange av våre reisemål, og spesielt vil jeg råde barnefamiliene til å være raskt ute nå. De store leilighetene som er populære for barnefamilene er nesten utsolgt, så man bør kontakte en reiseoperatør ganske snart hvis det er en leilighet man ønsker. For par og vennegjenger er man ikke så avhengig av spesielle boforhold, er det god mulighet for å få en tur sitt ønskede reisemål, sier Leo Berbu til AltOmReiser.no.
Apollo har økt flykapasiteten sin med 30 prosent for å få dekket mest mulig av etterspørselen til skoleferien.

5 av 10 reiser solgt

Dårlige sommervær friskt i minne og dårlige badetemperaturer har gitt økt reiselyst hos mange nordmenn.
Star Tour melder også om en solid pågang etter sydenreiser foran sommeren og melder om at 5 av 10 reiser er solgt og dette har gitt dem en økning på 15 prosent i forhold til ifjor.
- Når det gjelder slag av reiser ligger vi godt foran fjorårets salg, og vi gjør alt vi kan for å få tak i ekstra fly for å dekke den store pågangen, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Peterson til AltOmReiser.no

Hos Star Tour er det Kreta som topper listen over de mest populære reisemålet, tett i tet av Tyrkia, Kypros og Mallorca. Planlegger du er reise til følgende reisemål, må du være meget raskt ute. Sardinia, Samos, Portugal og Egypt er det nesten helt utsolgt allerede.

Bulgaria er en stor hit

Foruten Kreta, er Bulgaria blitt en virkelig stor hit til sommeren, og Star Tour melder om at 27 000 nordmenn er på vei dit i sommer. - Bulgaria har fått en ”total makeover” og fremstår som sommerens mest attraktive ferieland. Nær samtlige hoteller er renoverte og med et fortsatt hyggelig prisnivå, får stadig flere øynene opp for Bulgaria, sier salgsjef i Star Tour, Tonje Fossum til AltOmReiser.no. Hun forteller videre at mange har også bestilt ferien for neste vinter hvor de mest populære stedene er Kanariøyene, Brasil og Thailand.

Ønske om dyrere produkter

– Vi har merket at barnefamiliene er klart dem som er tidlig ute med bestillingen av sommerferien sin, sier salgsdirektør i Ving, Christian Grønli til AltOmreiser.no. Han forteller at hos dem er definitivt Mallorca på topp som reisemål etterfulgt av Kreta, Tyrkia og Rhodos. – Grunnen til at disse stedene er så populære er fordi de har alle fasiliteter og alt er meget godt tilrettelagt for dem med små barn, og man kan få ekstra senger inn på rommene, sier Grønli.

Rekordlav rente, og fyldigerer lommebok hos mange nordmenn er med på å sette sving på reiselysten. Mange av reisebyråene merker at nå vil vi ha god standard og et ønske om dyrere produkter. Han sier at Ving også har lagt merke til dette hos mange av deres kunder. Nå vil mange har topp standard og gjerne bo på eksklusive steder med alle fasiliteter.

Rimelig turer i mai

Leo Berbu i Apollo forteller at siden det er mange fridager i mai, er det mange som vil til solen også da. Nå er det gode muligheter for å skaffe seg rimeligere ferie enn midt i fellesferien. Christian Grønli melder om at Ving også har en del rimelige turer i mai, men at de nesten er helt utsolgt i juni og juli.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK