Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Portugal

Monte Gordo

Monte Gordo ligger like ved grensen til Spania og er et moderne, meget rolig feriested, omgitt av jordbruksland, pinjeskog, oliven- og sitruslunder. Terrenget er flatere, vanntemperaturen høyere og havstrømmene svakere enn ellers på Algarvekysten, hvilket gjør bading til hovedattraksjonen. Ellers finnes ikke så mange severdigheter, men med bil kan du komme til f.eks. Sevilla og Gibraltar.

Del Monte Gordo på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Portugal Fakta om Portugal

Offisielt navn: Republikken Portugal

Hovedstad: Lisboa

Folketall: 10 566 212

Areal: 92 391 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +351

Annonse:

Monte Gordo

Monte Gordo. Monte Gordo

Monte Gordo

Monte Gordo. Monte Gordo

Hotellene og strendene

Selve byen Monte Gordo ser ut som om den er bygd rett på stranden, hvilket ikke er så langt fra sannheten, der den ligger med sine rette kvartaler, hoteller i mange etasjer og moderne fasciliteter. Gatene er brede og stemningen meget avslappet. Stedet er under utvikling og det er planer om betydelige utvidelser, bl.a. med en ny marina. Monte Gordo prøver å kopiere den kommersielle suksessen til Vilamoura, men er ikke kommet like langt.

Men på et område er de kanskje kommet lenger: Monte Gordo er flinke til å ta imot handikappede og rullestolbrukere. For det første er det flate landskapet velegnet for de med bevegelseshemninger, for det andre er bygningsmassen ofte bra tilrettelagt og for det tredje kan du faktisk oppleve å møte velvillig betjening (forteller en av våre lesere).

Monte Gordo ligger mer tilbaketrukket fra det åpne Atlanterhavet enn de andre feriebyene på Algarvekysten og vannet holder dermed høyere gjennomsnittemperatur enn noe annet sted i Portugal. Samtidig kan luften kanskje bli litt i varmeste laget midt på sommeren. Sesongen er fra april til oktober, med badetemperatur fra begynnelsen av juni. Havstrømmene er også svakere, hvilket gjør den 18 kilometer lange og fine sandstranden godt egnet for barnefamilier. Solstoler og parasoller kan leies på enkelte deler av stranden og du har tilbud om vannski, vindsurfing og jetski. Båter kan leies for seiling eller dypvannsfiske og det finnes et par golfbaner i området – flere er underveis. 

Restauranter og uteliv

Monte Gordo har et bra utvalg av restauranter, fra de tradisjonelle portugisiske, via indiske til de allestedsnærværende pizzeriaene. Det er ingen mangel på barer og det finnes også et par klubber, samt et kasino plassert rett ved stranden, med restaurant og underholdning. Men noe utpreget partysted er dette definitivt ikke, noen vil si at byen er heller kjedelig. 

Severdigheter og utflukter

Monte Gordo ligger litt utenfor allfarvei og har ikke så mye å by på av severdigheter. Det går et lite turisttog de tre kilometrene til nabo- og grensebyen Vila Real de St Antonio hvor du kan ta ferge over elven til Spania. Charterselskapene tilbyr også en båttur på grenseelven Guadiana. Området har dessuten et lite naturreservat – og det er omtrent det hele.

Men med leiebil (eller evt. buss) har du mange muligheter til å oppleve mye av det Algarve har å by på. Hva med en tur opp i Monchique-fjellene med sine mandel-, appelsin og olivenlunder og frisk luft mettet av eukalyptus? På et par timer kommer du til vakre og meget severdige Sevilla i Spania. Gibraltar er innen rekkevidde om du legger på ytterligere en time eller to.

Med bil kan du også ta vestover langs Algarvekysten og nå "verdens ende", Cabo Sao Vicente, Europas ytterpunkt mot sørvest. Her lå Henrik Sjøfarerens navigasjonsskole og det er lett å forstå at portugiserne fikk lyst til å oppdage hva som fantes bak horisonten. Mange av byene underveis er verdt et besøk, f.eks. Faro, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kulturen er høyst tilstede i dem alle.

Midt på Algarvekysten – ca. halvannen times kjøring fra Monte Gordo – finner du et par badeland og en kombinert dyrepark/marineland og badeland; Zoomarine. Prøv også å få satt av tid til en utflukt til Lisboa. Det tar en halv dag å kjøre dit og du bør nok ta (minst) en overnatting i byen, men det er verdt innsatsen. 

Kort sagt - passer for hvem?

Monte Gordo er et litt uspennende sted, men har en fantastisk, barnevennlig strand – og er et bra reisemål for bevegelseshemmede. Bortsett fra bading er det ikke mye å ta seg til, hvis du da ikke setter deg i bilen og kjører til Sevilla eller Gibraltar. Kan anbefales for barnefamilier og folk som vil at verden skal stå stille noen uker.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører