Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kina

Hong Kong

Hong Kong er som King Kong. Stor, uforutsigbar og full av elskverdige opplevelser. Det er en millionby, hvor mennesker bor tettere enn noe annet sted. Det er en by med kinesisk tradisjon og kolonimakts innflytelse. Pulserende, fargerik og fantastisk!

Hong Kong. Futuristisk: Hong Kong strekker seg mot himmelen for å gi plass til alle innbyggerne. Det er et storslått, vakkert, spesielt og futuristisk sted. Foto: istockphoto.com
Del Hong Kong på facebook Skriv ut

Publisert 1.mars 2002. Sist endret 14.september 2009.

Kina Fakta om Kina

Offisielt navn: Folkerepublikken Kina

Hovedstad: Beijing

Folketall: 1 314 480 000

Areal: 9 572 419 km²

Styreform: Folkerepublikk

Valuta: Kinesiske yuan (CNY)

Valutakurs: 100 CNY = 127.96 NOK

Språk: Kinesisk

Retningsnummer: +86

Annonse:

Hong Kong

Hong Kong. Bading: Hong Kong har også flere strender og badesteder for de som ønsker å kombinere strandog storby. Foto: wikipedia

Hong Kong

Hong Kong. Puls: Hong Kong er velkjent. Pulserende, begivenhetsrik, levende og morsomt sjarmerende. Foto: wikipedia

Hong Kong myldrer som en eksploderende vulkan! En vulkan hvor lavaen aldri kjøles ned nok til å bli stein, men hvor den stadig ekspanderer og lever. Det er vakkert, menneskedesignet og spennende. Bygningene strekker seg mot himmelriket for å gi plass til den enorme menneskemengden som til har sine liv her, og det glitrer i lys og farger i alle døgnets timer.
Det er en storby som har litt av alt, og som er spredt over 3 områder. Main Island er den best kjente delen, og den delen som oftest finner veien til bilder og film når Hong Kong skal foreviges. Kowloon er den delen av Hong Kong som ligger på fastlandet, og her finner du barer, restauranter, hoteller og museer, blant annet. Den siste delen er De nye territorier, som var den delen av Hong Kong britene bare leide, og ikke eide. Da leiekontrakten utgikk i 1997, ble alle tre delene gitt tilbake til Kina.
Hong Kong er futuristisk med gangveier høyt over bakkeplan og utendørs rulletrapp, men samtidig historisk. Rundt omkring i byen finner du rundt 600 templer av buddhistisk og konfutsiansk opprinnelse.

Shopping

Et paradis for kjøpeglade og ikke minst kjøpesterke! Her finner du alt! Markeder hvor det bugner av varer som; mat, medisiner, spåmenn og ”medisiner”, Designbutikker for det aller, aller meste, og skreddersydde klær til en slikk og ingenting! Det florerer også med gallerier for kunst i alle sjangre, og tannleger med praksis utendørs. Alt trenger ikke benyttes, men kan allikevel nytes!

Uteliv

Nattklubber, barer og restauranter som gir deg asiatiske opplevelser av forskjellig slag, finner du mange av.

Asias Vegas

Liker du å vinne eller tape penger i stort eller lite format, er Macao stedet for deg. Da slenger du deg på en båt, og ankommer det som ofte omtales som Asias svar på Las Vegas, etter en time.

Transport

Flere operatører tilbyr reiser hit, så mulighetene er mange. Det er de også innad i byen. Metro, taxi, buss og ferge er transportmuligheter som hjelper deg på vei. Man kan også benytte taubane for å komme opp på fantastiske The Peak.

Overnatting

Luksuriøse hoteller til skikkelig rimelige hosteller. Hong Kong har noe for enhver, så det skal ikke by på store problemer å bli fornøyd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører