Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis India

Goa

Med en rundt 100 kilometer lang kyststripe har Goa i India åpenbart seg som et ferieparadis. Tidligere fungerte stedet som en hippiehimmel, men nå er det charterturistene i 40 + årene som fyller strendene. De visuelle kontrastene er like store som det historiske perspektiv.

Goa. Paradis: Opplevelsene står i kø, i Goa. Et sted kjent for sin hippietid, sine strender og sin behagelighet. Foto: istockphoto.com
Del Goa på facebook Skriv ut

Publisert 13.august 2008. Sist endret 10.desember 2009.

India Fakta om India

Offisielt navn: Republikken India

Hovedstad: New Delhi

Folketall: 1 129 371 000

Areal: 3 287 590 km²

Styreform: Føderasjon

Valuta: (INR)

Språk: Engelsk og hindi

Retningsnummer: +91

Annonse:

Finkornet

Finkornet. Baga stranden i Goa er et populært sted. Tidligere var stranden full av blomsterbarn. Foto: McKay Savage

Upåklagelig

Upåklagelig. Utsikten i Goa er upåklagelig, og livet kan fortone seg deilig og fredfylt her. Foto: Dominik Hundhammer

De glade 60. og 70. årene førte blomsterbarnas frø mot India og Goa regionenes paradisiske strender, men de lovløse tilstandene har nå blitt jaget bort av myndighetene, og i dag fremstår Goa som et ypperlig feriemål for solglade mennesker.

Mange vil jo spørre seg hva som er best, en strand full av hippier eller en strand full av middelaldrende charterturister, og man vil nok få like mange forskjellige svar.

Men det er uansett India, dets mennesker og unike kultur som står i fokus.Goa er annerledes enn resten av India, de kaller seg dog også Goanere, og er svært stolte av sine portugisiske røtter. Regionen er også rikere enn de fleste andre Indiske steder, og man kan skjerme seg fra den Indiske virkeligheten med sine fattigdomsproblemer og forsøpling, om man ønsker.

Men det er uansett viktig å vite om dette, og innse at det er ikke alle som fyller sine drømmer med hvite strender og billige varer. Enkelte drømmer kun om et fullverdig liv, og vi bør alle tenke igjennom hvordan vi kan hjelpe til på best mulig måte.

På strendene kryr det av strandrestauranter hvor man kan fylle seg opp med herlig mat og glade forfriskninger, før man utforsker de mange kulturkontrastene i området.

Arkitektonisk er stedet like forvirrende som Indias mangfold er stort. Her er det skyskrapere, idylliske landsbyer og gamle bygninger i skjønn forening om hverandre. Det er et levende sted, med en rask puls og overveldende inntrykk. Menneskene er glade og vennlige og det er lett å få seg en lokal bestevenn.

Shopping

Man får mye ut av norske lønninger i Goa, India og Asia generelt, og man sitter på store muligheter til å få fylt opp kofferten med ting man trenger og ikke trenger. Silkestoffer, tepper, skinn og eksotisk krydder finnes det mye av.

Skreddere som syr deg nye klesplagg har de også, og det er jo ofte deilig å komme hjem med noe helt nytt etter en ferietur.

Severdigheter

Gamlebyen er et flott sted å befinne seg, og en vandring mellom kirkeminner fra 1600-tallet kan være en fin avveksling. Muligheten for å leke Indiana Jones og dra på safari er også tilstede, og dyrelivet i området er krydret med både tigere, apekatter og amfibier i mange lengder. En annen turistglede er å oppleve området fra sjøen, og det er mulig å putre på Mandovifloden i båt sammen med en lokal guide.

Transport

Mange flyselskaper og reiseoperatører har fått øynene opp for Goa, og man kan også ta fly fra Oslo med mellomlandinger.Det er også muligheter til å ta tog, buss eller ferge fra andre byer.Lokale busser forekommer og kan ta deg rundt i området. De er trange og comforten er mye lavere enn du er vant til hjemmefra. Det er også taxier, både på to og fire hjul, som kan ta deg rundt i området.Mange hoteller tilbyr for øvrig transportmuligheter fra flyplassen.

Overnatting

Her finner du både bambushytter på stranden, gjestehus og hoteller, og du bør ta deg tid til å sjekke priser og beliggenhet ordentlig før avreise. Mange reiseoperatører tilbyr også full pakke.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører