Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Firenze

Regionhovedstad i idylliske Toscana og et navn som kommer av å blomstre. Hundrevis av kunstnere som har malt seg inn i verdenshistorien og kulinariske opplevelser som tar deg steder du ikke har verdt før. Det er klart Firenze er verdt et besøk!

Firenze.
Del Firenze på facebook Skriv ut

Publisert 13.august 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Ridetur

Ridetur. Det finnes flere selskaper som tilbyr organiserte turer på hesteryggen i området rundt Firenze. Foto: Ingvild Jamne

Særpreg

Særpreg. Hva kan man si? Det tar pusten fra deg, og gir deg minner for alltid.

Slottsferie

Slottsferie. Utenfor Firenze finnes det mange gamle vinslott som Castello de Monteriggioni som er verdt et besøk. Foto: Ingvild Jamne

Byen blir også kalt middelalderens Athen og ble grunnlagt som en romersk militærbastion rundt 100 år e. kr.

Men Firenze, vakre Firenze vil alltid være ulastelig tilknyttet sitt billedskjønne landskap og unike lys. Renessansen og humanismen er sterkt tilknyttet stedet, og i et kunsthistorisk perspektiv vil Firenze alltid stå som stedet hvor grekernes kunstidealer ble oppdaget.Ikke nok med det, det var også her Dante skrev sin Divina commedia og Machiavelli skrev Fyrsten.

I 1982 ble byen satt på UNESCOS Verdensarvsliste. Smart! Da vil heldigvis de romantiske gatene, piazzaene og de mange broene bli spart for senere generasjoner.

Når du er her bør du legge turen til Uffizi galleriet. Museet regnes for å være et av verdens beste på kunst, og romemr verker av Raphael, Michelangelo og Da Vinci, for å nevne noen.

Men også utallige arkitekter har vært innom og satt sitt preg på byen. Og det kryr av historiske kirker, bygninger og paleer, som har utviklet seg gjennom en tidsperiode på rundt tusen år. Blant de mest spektakulære kab vi nevne Ponte Vecchio. En bro som ble bygget i 1345 slik at man kunne komme tørrskodd over Arno elven. Den imponerende overbygningen ble tilført på 1560 tallet, og fremstår mer som en bygning enn en bro.

Palazzo Vecchio tårnet og Santa Maria- katedralens kuppel, er også vel verdt å beskue på nært hold. Det er med andre ord et sted hvor du vandrer rundt i historien, et sted for å beskue og nyte, et sted for å suge til seg inntrykk og skape minner og få inspirasjon. Det er ikke rart det er et av Europas mest populære reisemål!

Det er også fort gjort å ta en utflukt til andre særegne områder i nærheten. Det er jo tross alt Toscana vi snakker om. Nyt god vin, ost og mat også!

Transport

Mange reiseoperatører, både fly og full pakke, tilbyr reise Firenze flyplass. Derfra er det enkelt å benytte offentlig transport til sentrum. Innad i byen er det også et velutviklet bussnett. Husk å kjøpe billett før du går på bussen. Beste måten å komme seg rundt på er til fots.

Overnatting

Hoteller, gårder, ferieleiligheter og gjestehus, blant annet. Sannheten er at Firenze har mange bostedsmuligheter. Sjekk på forhånd, det kan variere i pris.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører