Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Marokko

Marrakech

Eksotiske dager, eventyrlignende netter og magiske minner. Marrakech tilbyr en levende fortelling der du er hovedperson i et hippie eventyr, og byen er feberfantasien som ble virkelighet.

Marrakech. Medinaen i Marrakech kom på UNESCOS verdensarv liste i 1985. Foto: Wikipedia.org
Del Marrakech på facebook Skriv ut

Publisert 6.desember 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Marokko Fakta om Marokko

Offisielt navn: Kongeriket Marokko

Hovedstad: Rabat

Folketall: 33 757 175

Areal: 446 550 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: (MAD)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +212

Annonse:

Koutoubia

Koutoubia. Moskeen er et vakkert skue i den muslimske byen Marrakech.

Matliv

Matliv. Den marokkanske maten er en glede for ganene, og bør nytes til det fulle.

Mengde

Mengde. På markedene er det en mengde varer å velge og vrake i. Det er nesten umulig å dra herfra tomhendt.

Den rosa byen, som denne millionbyen i Marokko, ved Atlasfjellenes føtter, ofte blir omtalt som på grunn av sine byggverk i den samme fargen, er en orientalsk fryd – et myteomspunnet paradis – en vandring i et sirkus med dresserte aper, slangetemmere og rynkete spåkoner og av Churchill beskrevet som det vakreste sted på jord.

Den gamle berberbyen byr seg alltid frem fra sitt beste, og er et unikt handelssted hvor en vandring gjennom de korridoraktige basarene er uunnværlig og som nesten garantert gir deg en eller flere nye suvenirer i bagasjen.

Men byen er også et sted for å la smaksganene få utløp for sine mange sanser, her tilbys det nydelige retter som kokte snegler og shishkebab på den rette måten eller andre lamme, grønnsaks, couscous retter, som det Marokkanske kjøkkenet er spesielt kjent for.

Prisene er som regel rimelige, og utvalget er stort.Utelivet er det derimot verre med, for selv om det minner om utelivet man kjenner fra vestligere byer, er mange av stedene i turisthotellenes eiendom, og prisene kan være stive. Det er også mulig å avlegge byens eneste kasino, La Mamounia, et besøk i et håp om den store pengepremien.

Medina

Gamlebyen er et historisk mesterverk, og et henrivende sted, hvor byens torg ”Djema el Fna”, torget for eventyrfortellerne, er et samlingssted hvor selgere, artister, lommetyver og turister koser seg side om side, og hvor man enkelt kan spise og kose seg utover kveldene, da nesten hele stedet forvandles til en utendørs restaurant. I tidligere dager var dette en henrettelsesplass hvor avhogde hoder hang til skrekk og advarsel.

Byen ble grunnlagt på 1000 tallet, og har etter utviklet seg gjennom flere kulturer og menneskelig påvirkning til å bli det vi kjenner i dag, en by med arkitektur fra blant annet Spania og Frankrike. Av andre severdigheter anbefales Jardin Majorell – byens blomstrende hage, det franske villaområdet Gueliz og Koutoubiamoskeen. For de aktivitetsglade anbefales skistedet Oukalmeiden, en times biltur opp i Atlasfjellene, hvor du kan nyte ski gleder, på gammelt utstyr, med utsikt over Sahara ørkenen, vinterstid.

Transport

Det er mulig å fly fra Oslo til Marrakech. Flyturen tar rundt fem timer, og flyplassen, RAK Menara ligger omtrent fem kilometer fra Marrakech. Det er mulig å ta buss, taxi eller leie bil.

Overnatting

Man har muligheten til å leie ferieleiligheter, feriehus eller hotell, og prisene og kvalitet er varierende. Det beste er å sjekke eventuelle tilbud og priser før man drar. Man kan også få tilbudt pakkeløsninger hvor fly og hotell er i samme prisen.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører