Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Egypt

Alexandria

Ved det mektige havet ligger Alexandria og venter på å få vise deg sin fortid og fremtid. Egypts nest største by har mye å by på av både kulturelle, historiske og andre gleder.

Alexandria. Storhet: Alexandria er oppkalt etter en storhet, og en storhet i seg selv. Nyt de gamle og det nye. Foto: istockphoto.com
Del Alexandria på facebook Skriv ut

Publisert 23.mars 2003. Sist endret 7.august 2009.

Egypt Fakta om Egypt

Offisielt navn: Den arabiske republikken Egypt

Hovedstad: Kairo

Folketall: 77 505 756

Areal: 1 001 450 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (EGP)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +20

Annonse:

Alexandria

Alexandria. Stolthet: Alexandria har gjennom århundrer vært kjent for sitt bibliotek. Det gamle forsvant, men det nye er også et vakkert skue. Foto: wikipedia

Mange byer ble kalt Alexandria etter å ha blitt grunnlagt av Alexander den Store, men det er Middelhavets perle, beliggende ved Nildeltaet i Egypt, som er den mest kjente.
Den startet sin storhetstid som sentrum for vitenskap i Ptolemaiertiden, og vokste seg raskt til en rik og mektig by.
I dag ses disse minnene gjennom uttallige funn av statuer, ruiner og sfinxer.
Alexandria var også anerkjent for å huse verdens største bibliotek, med over 500 000 skrifter, i oldtiden. Dessverre forsvant biblioteket en gang for over tusen år siden, og mange av de spesielle og historiske bøkene forsvant. I dag har Alexandria fått tilbake et mektig bibliotek, som har blitt til et av de største trekkplastrene i byen.

Flere severdigheter

Alexandria har enda flere severdigheter verdt å ta i nærmere øyesyn. Det Gresk-romerske museum er et eksempel, og et spennende sted å tilbringe tid for å få ett innblikk i hvordan dagens samfunn har oppstått.
Det greske amfiteateret er også et populært skue sammen med Pompays 25 meter høye granittsøyle.
Det skal sies at Alexandria har mange flere spesielle kjennetegn fra den gang den var det Hellenistiske samfunnets hovedstad, og er populært som feriemål også blant egyptere selv.
Det er en pulserende og levende by, som går får å være mer moderne enn storebror Kairo.

Shopping

Verker det etter å la historie være historie og heller få en historie, samtidig som kjøpetrangen setter inn, kan det være betryggende for deg å vite at Alexandria er et ypperlig sted for shopping.
Du får tak i det meste her, og kan velge mellom markeder, butikker, spesialbutikker og kjøpesenter.
Forsyn deg av de lokale gledene og fyll opp bagasjen med håndfaste minner.
Det gjelder forresten også på matfronten, for du får mye eksotisk god mat her nede.
De har også et utpreget natteliv, med flere barer og klubber for sene kvelder.

Transport

Mange muligheter for å komme seg til middelhavets perle, ettersom flere og flere operatører tilbyr reiser hit. Flyplassen ligger litt på utsiden av sentrum, med flere muligheter for transport.
Bruk gjerne føttene mest mulig innad i byen, slik at du ikke mister de viktige magiske øyeblikkene som ofta da kan oppstå.

Overnatting

Hoteller av mange slag som Hilton Green Plaza, Hilton Borg El Arab og El salamlek Palace hotel, er noen alternativer. Bruk tid på å finne ut hva du vil bo i nærheten av, og hva som er dine komfortkrav i forhold til betaling.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører