Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Kypros som reisemål

AFRODITES ØY: Kypros ble besøkt av 47 136 nordmenn i 1999 og er vårt sjuende mest poulære reisemål. Informasjon om landet finner du blant pekerne til under, og under er en oversikt over de viktigste reisemålene: Ayia Napa, Larnaca, Limassol, Paphos og Polis.

Del Kypros som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 27.mai 2005. Sist endret 11.mai 2013.

Kypros Fakta om Kypros

Offisielt navn: Republikken Kypros

Hovedstad: Nikosia

Folketall: 788 457

Areal: 9 251 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk og tyrkisk

Retningsnummer: +357

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Kypros.com: Bilder fra Kypros

Kypros.com: Bilder fra Kypros. Et hundretalls store, gode bilder fra hele øya. Kilde: http://www.kypros.com/Album/

Kypros.com: Postkort fra Kypros

Kypros.com: Postkort fra Kypros. Her har man skannet inn 300 postkort fra hele øya! En god ide. Kilde: http://www.kypros.com/Postcards/

Picsearch: Bilder fra Kypros

Picsearch: Bilder fra Kypros. Et søk i bildebasen Picsearch etter bilder fra Kypros. Kilde: http://www.picsearch.com/search.cgi?q=cyprus

Webshots: Kypros

Webshots: Kypros. Et søk i bildebasen Webshots etter bilder fra Kypros. Kilde: http://www.webshots.com/search/search.fcgi?words=Cyprus

• AYIA NAPA
TO STEDER I ETT: Ayia Napa er Kypros' svar på Ibiza; med masse FEST OG FART. Men holder du deg litt unna sentrum, er stedet også velegnet for barnefamilier og alle andre. En tredjedel av alle turistene som kommer til Kypros, havner i Ayia Napa; på stranden er det dermed av og til så tett at du nesten ikke ser sanden.

• LIMASSOL
FESTIVALER, HISTORIE OG URBANT FERIELIV: Limassol er Kypros' nest største by (ca. 160 000 innbyggere) med et pulserende byliv, en gammel bykjerne, fine severdigheter og omfattende turisme. Byen er også et betydelig handels- og industrisentrum og den viktigste havnebyen på Kypros. Men mest av alt er Limassol en "glad by", som bærer klengenavnet "lille Paris".

• PROTARAS
UELEGANT, MEN MED ALT DU VIL HA: Protaras og Fig Tree Bay er den litt mer rolige naboen til Ayia Napa. Stedet tilbyr fine strender og badeviker, meget gode hoteller, underholdning for barna og rikelig med uteliv, men ikke til klokken fem om morgenen ... Her får du i grunnen alt du måtte ønske, bortsett fra kypriotisk atmosfære.

• LARNACA
URGAMMEL OG VENNLIG: Larnaca har ca. 65 000 innbyggere og er dermed den tredje største i gresk-kypriotiske delen av Kypros. Byen ble grunnlagt allerede ca. 1200 f.Kr. (ifølge sagnet av Noas sønnesønn!) og het da Kition. Den har vært bebodd sammenhengende siden den gang! I dag er Larnaca en fin blanding av gammelt og nytt, med gode strender, livlig uteliv og trivelig atmosfære. Et feriested med passe mye av alt, bortsett fra at det kan bli svært varmt om sommeren.

• POLIS
VAKKER NATUR, LITE OG ROLIG. Polis er en liten naturperle helt nord og vest på Kypros; ganske uberørt av masseturismen. Heftig uteliv, severdigheter og kjempeutvalg av restauranter kan du glemme, men til gjengjeld får du en flott strand, gode muligheter for sport og friluftsliv og fredelige dager.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK