Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Russland

St. Petersburg

Peter den store er mannen bak russernes kulturhovedstad med de mange navn, men det er ikke bare grunnleggeren som er stor. Byen tar tak og suger deg inn i seg, og du finner deg snart famlende gatelangs på leting etter alt.

St. Petersburg. Den Russisk ortodokse kirken - Saviour on the blood - i St. Petersburg, Russland.
Del St. Petersburg på facebook Skriv ut

Publisert 10.oktober 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Russland Fakta om Russland

Offisielt navn: Den russiske føderasjon

Hovedstad: Moskva

Folketall: 142 893 500

Areal: 17 075 200 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Valutakurs: 100 RUB = 14.032 NOK

Språk: Russisk

Retningsnummer: +7

St. Petersburg: Pekere

Annonse:

Fengslet

Fengslet. Også i St. Petersburg er det kriminalitet, og Kresty fengeselet fengsler på flere måter.

Forfattet

Forfattet. Den kjente russiske forfatteren Dostoyevsky har fått sitt eget museum, som er verdt et besøk.

Palass

Palass. Marinsky palasset er forsamlingens hovedkvarter, og like monumentalt og vakkert som så mye annet i byen.

Peter og Paul

Peter og Paul. Fortet og katedralen med samme fornavn, Peter and Paul, er et dominerende syn ved Nevas bredder.

Med sine over fem millioner innbyggere er St. Petersburg europas femte største by, og ønsket var å skape et russisk vindu mot vest som et ledd i å utvide det russiske rikets verdensinnflytelse.

Det virket, og St Petersburg er med sine mange svimlende opplevelser av historisk, kulturelt og nåtidige art, nå et mekka for turister på jakt etter alle slags minner, der den ligger ved Finskebukta.

Leningrad het den under kommunismen, og Petrograd under 2. verdenskrig, det er fascinerende at man kan speile historiske hendelser så tydelig gjennom et bynavn, men det er mer som er fascinerende her. Et av de mest kjente byggverkene i byen, er det fantastiske Vinterpalasset, som var Tsarens bolig frem til den russiske revolusjonen. Enda ligger det ved elven Nevas bredder og fortryller alle forbipasserende med sin vakre barokkstil, 1100 rom, uttalige kunstverk og glimmer i grønt og gull.

Av andre severdigheter er det verdt å nevne Kazan katedralen, Mariinskij teateret, Isakskatedralen og Lomonosovs bro, men den største er allikevel St Petersburg som helhet. Her mangler det lite, byen er full av kontraster og hendelser enten det er konserter av diverse slag, forestillinger, restaurantbesøk eller uteliv. Dag etter dag forføres du av byen som er bygget på et sumpområde, og er et arkitektonisk mesterverk med flere hundre broer og kanaler.

Det anbefales på det sterkeste å oppleve byen fra båt.Hovedgaten Nevskij Prospekt er russlands best kjente gate, og inviterer til fem kilometer med kjøpesentre, barer, parker, kirker og mennesker av alle typer.

Hvite netter

St Petersburg er en by man kan besøke i alle årets måneder, men spesielt junis siste dager anbefales. Da er det nemlig sjanser for å få med seg de lyse nettene, som er med på å gjøre byen ekstra vakker.

Klimaet er ikke veldig annerledes enn vi er vant til fra Skandinavia, men russiske vintre kan være svært kalde.

Transport

Det tilbys flygninger fra flere operatører, og flyturen tar bare omtrent to timer fra Oslo. Det er også mulig å ta ferge fra Sverige til Finland og tog over grensen derfra.

Overnatting

Hotelltilbudene er mange og varierte, og det samme er prisene. Pio at Griboedova, Rinaldi Olympia og Corinthia Nevskij Palace er noen av dem. Det beste er å sjekke på forhånd, for å finne de beste tilbudene.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører