Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Sveits

Genève

Det sies at nordmenn er født med ski på bena. Hvis du slenger med en flybillett i handa også, får du Geneve – en storbymetropol og et skimekka om vinteren, sval om sommeren, og luksuriøs hele året.

Geneve.
Del Genève på facebook Skriv ut

Publisert 13.mai 2008. Sist endret 31.juli 2009.

Sveits Fakta om Sveits

Offisielt navn: Det sveitsiske edsforbund

Hovedstad: Bern

Folketall: 7 507 000

Areal: 41 285 km²

Styreform: Sveitsisk parlament (republikk)

Valuta: Sveitsiske franc (CHF)

Valutakurs: 100 CHF = 913.44 NOK

Språk: Tysk, fransk og italiensk

Retningsnummer: +41

Annonse:

Blomsterklokka

Blomsterklokka. Blomsterklokken i den engelske hagen har blitt et symbol og en velkjent severdighet i Geneve. Tiden har vel aldri flydd vakrere. Foto: wikipedia.org

Høyt

Høyt. Jet d`Eau skyter vannstrålen oppimot 140 meter i en fart på 200 km i timen. Det er ikke det eneste som er høyt og raskt i Geneve. Foto: wikipedia.org

Utsøkt

Utsøkt. Geneve har en utsøkt arkitektur, som Saint Pierre Katedralen på bildet er et eksempel på. Foto: wikipedia.org

Vakkert

Vakkert. Geneves gamleby er et vakkert skue uansett årstid, og inneholder mye historie fra gammel og ny tid. Foto: wikipedia.org

Byen er Sveits nest største, og ligger ved elva Rhonen, og det er et overveldende sted, hvor drømmer forblir drømmer, og virkeligheten overgår det meste. Det er et fantastisk sted å virkelig kjenne at man er i live! Her er man i pakt med naturen – høyt oppe i den syvende himmel, og kun et feilkjær fra helvete. For er du her vinterstid, bør du hive deg ut i de bratte alpene, for det er kort vei fra Geneve til alpeparadiser som Charmonix, Courmayeur, Megeve og Morzine. Er du observant legger du merke til at flere av disse stedene ikke befinner seg i Sveits i det hele tatt, og det er nettopp det som gjør byen enda mer genial. For bare en kort biltur unna finner du nemlig fantastiske ferieparadiser i nabolandene Frankrike og Italia også.

Men Geneve byr på mer enn plankekjøring og vinterlige besøk. Det kryr av flotte severdigheter i byen. Her finner du nydelig opparbeidete parker, slott, en fantastisk gamleby og interessante museer.

Er du her bør du passe på å få sjekket tiden på blomsterklokka, utvidet dine kunnskaper i Museet for Kunst og Historie og smilt til fontenen Jet d`Eau – som spruter vann 140 meter opp i lufta i oppmot 200 km i timen.

Shopping

Geneves butikker gir deg store muligheter til å nesten bli enda mer sliten i bena enn hva en tur i bakken ville gjort. For her er alle de store motehusene representert, og vi har vel alle hørt om sveitsiske klokker. I Geneve kryr det av urmakere, klokkebutikker og smykke forretninger – hvis du ikke blir fornøyd her, blir du ikke fornøyd noe annet sted heller. Men om lommeboken blir fornøyd er noe helt annet. Det er nemlig en luksuriøs by, og det kryr merkevarer med merkepriser.

Internasjonalt

Byen er svært internasjonal, mye på grunn av alle organisasjonene og foreningene som; WHO, UNHCR og UNICEF, som har høysete her, og dette har ført til at Geneve er en av Europas mest internasjonale byer. Dette gjør også at det er enkelt å kommunisere på engelsk. Det arrangeres også vidunderlige messer og happenings, som den velkjente bilutstillingen, gjennom hele året.

Transport

Internasjonal som byen er, er det mange muligheter å komme seg dit, og mange reiseoperatører som tilbyr billetter. Flyplassen heter Geneva Cointrin International Airport, og derfra er det enkelt å komme videre med offentlig transport. Det er også mulig å reise derfra til andre destinasjoner i nærheten med slik transport. Leiebil er også enkelt å få tak i, og kan være veldig greit for å kunne transportere seg litt greiere rundt, og få opplevd mest mulig.

Overnatting

Mange gode hoteller, hytter og andre typer ferieboliger vil gi deg et gode netter. Sjekk priser på forhånd, og bestill gjerne i god tid.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører