Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tyskland

Lübeck

En fantastisk marsipan, herlig arkitektur, julemarkeder og den mektigste av alle Hansabyene. Lübeck sitter langt oppe på kartet over inspirerende reisemål, med sin vennlige, avslappende atmosfære som tar imot deg med åpne armer og følger deg rundt i alle dine timer mens du er her. Men ikke for tett så det blir ikke plagsomt, bare trygt og behagelig.

Lübeck. Ach ja: Et sted med stemning hele året. Fantastiske byggverk og vennlige sjeler. Foto: istockphoto.com
Del Lübeck på facebook Skriv ut

Publisert 5.desember 2007. Sist endret 10.desember 2009.

Tyskland Fakta om Tyskland

Offisielt navn: Forbundsrepublikken Tyskland

Hovedstad: Berlin

Folketall: 83 251 851

Areal: 357 021 km²

Styreform: Føderasjon

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Tysk

Retningsnummer: +49

Annonse:

Gjennomført

Gjennomført. Mye av arkitekturen i Lübeck er svært gjennomførte, som den velkjente bygaten Holstentor i "brick gothic" stil. Holstentor er også et yndig sted for å ta seg en hvil, og bare nyte. Foto: Jorges (wikipedia.org)

Hellig

Hellig. Sykehuset " Den hellige sjel", er en av de eldste instutisjonene i Lübeck, og et vakkert arkitektonisk syn. Foto: Axel Brocke

Rådhus i Lübeck

Rådhus i Lübeck. Byens rådhus er et vakkert syn for øyet, og inni planlegges byen videre utvikling. Foto: Torstein Frogner

Et annet navn på denne vakre byen med trange gater og smau, er Hansaunionens Dronning. Et stilfullt navn for byen som var en mektig del av denne fordums unionen.

Lübeck er fremdeles mektig og da spesielt gjennom marsipanen som de har fått et, med god grunn, godt rykte for. Her er det atmosfære og gleder, god mat, flotte shoppemuligheter og arkitektoniske vidundre som garantert gir deg en herlig stemning uansett når på året du velger å avlegge et besøk. Mange av bygningene er av gammelgotisk arkitektur, og deler av byen står på UNESCOS World Herritage List, og med god grunn, og som en ekstra glede å vite at det blir bevart når man vandrer der nede på bakken og titter opp på de fantastiske bygningene.

Men det er også mange andre severdigheter her, og det anbefales å besøke et, eller flere, av byens museer, som er fine steder å tilbringe tid i, når du vil gjøre noe annet enn å spise den gode maten på en av de mange gode restaurantene, drikke herlig kald øl på en av pubene eller kafeene, eller er ferdig med å spasere langs elven Trave.

Blant noen av dem som er verdt et besøk er; Behnhaus, Holstentor, Lübeck museum of theatre puppets og St. Annen Museum, som alle har sine gleder å servere deg. Her er det også mulig å nyte musikalske gleder i en av de mange kirkerommene, eller besøke teater og får servert opera.Det er altså en by med mange gleder og få sorger, og et sted du garantert ønsker deg tilbake til.

Spesielt hvis du legger turen dit i november/desember, hvor byen inviterer til et av europas flotteste julemarkeder, og hvor byen omformes til et stort bling, som suger deg inn i en eventyrlig verden av fantasifigurer, god mat og billige varer som lett finner veien til under juletreet.

Transport

Det er mange måter å komme seg til byen på, enten det er med fly, båt, bil eller tog, og det finnes pakketilbud som kan være et bra alternativ.

Overnatting

Mange gode hoteller i forskjellige prisklasser. Scandic Lübeck og Radisson SAS Senator Hotell er noen av alternativene.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører